Evita Leter imponeert in VS

Eleterrz

Evita Leter tijdens haar training in zwembad Parima. Foto John Zaalman.

Door John Zaalman

Evita zit al drie jaren in de Verenigde Staten voor studiedoeleinden en verdere voortzetting van haar zwemcarrière. De jongste dochter van guru Joyce Wiegel studeert op de St. Brendan highschool te Miami en is bevorderd naar het laatste leerjaar. Na de deze opleiding is ze van plan engeneering te doen op de universiteit.

Evita Leter geniet – drie jaren nadat ze Suriname voor studie en sport ‘inruilde’ voor de Verenigde Staten – van een welverdiende vakantie in haar geboorteland. “Het voelt heerlijk aan om weer samen met mijn familie te zijn”, laat de bescheiden zwemster weten. Veel tijd heeft Leter echter niet, omdat ze binnenkort weer moet vertrekken om zich voor te bereiden op haar laatste leerjaar op de St. Brendan highschool te Miami. Behalve dat Leter van een leuke tijd geniet met haar familie is ze ook haast elke dag te bewonderen in zwembad Parima, waar ze in training is met haar club Neptunes. Het verschil in training tussen Suriname en de VS ligt volgens haar in het feit ze in Miami meer banen ‘trekt’ en in de off-season lange afstanden worden gerend. In Amerika is Kirk Peppas haar trainer. “Peppas en ik kunnen goed met elkaar opschieten”, laat ze weten. “Hij corrigeert direct wat niet goed is gedaan en blijft me stimuleren om steeds beter te presteren.”

Eleter1rz

De talenvolle Evita Leter tijdens de training in zwembad Parima. Foto John Zaalman.

 “Als de trainingen en de wedstrijden goed verlopen, dan is hij toch wel tevreden.” Haar zwemprestaties op school zijn heel goed, meent Leter. Dat is trouwens niet onopgemerkt gebleven aangezien ze voor het tweede jaar op rij is uitverkoren tot Most Valuable Swimmer. Dat vindt ze best een grote eer. “Maar dit kan alleen als je je best blijft doen”, onderstreept Leter. In april heeft ze Suriname vertegenwoordigd op de Carifta Games te Bahama’s. Op de 50 meter school is ze in 34:21 seconden met het goud vandoor gegaan. Op de 100 en 200 meter school heeft Leter genoegen moeten nemen met respectievelijk de vierde en vijfde plaats, terwijl het haar op de 50 en 100 meter borst niet lukte een finaleplaats in de wacht te slepen. Tijdens de Caribbean Islands Swimming Championships (Cisc), die op Aruba werden afgewerkt, heeft ze ook goud gewonnen op de 50 meter schoolslag en wel in een tijd van 33:53 seconden. Ze was op zowel de 100 en 200 meter school goed voor een derde plaats en werd negende op de 50 en 100 meter borst.

U bevindt zich hier: Home Artikelen Interviews Evita Leter imponeert in VS

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012