Cheraldo Beverdijk ‘Er zit meer in me wat defense betreft’

Cbeverdijk1rz

Cheraldo Beverdijk " upcoming defensive specialist" verdedigt hier Stefano Eudoxie van De Schakel. Foto M. Caupain.

Door John Zaalman

Cheraldo Beverdijk is een upcoming defensive specialist aan het worden bij Yellow Birds. Dat heeft de back-up-center trouwens ook tentoongesteld in de afgelopen mannenhoofdklasse basketball play-offs. De Gele Vogels hebben het loodje na vijf enerverende finalewedstrijden moeten leggen tegen SCVU, dat voor het derde jaar op rij kampioen werd.

‘Booster’ kijkt ondanks het verlies terug op een succesvol seizoen. “We moeten hieruit leren en groeien als team”, onderstreept hij. SCVU nam een 1-0 voorsprong in de serie voordat Yellow Birds met 2-1 aan de leiding kwam. “Het was hard. Ik denk dat dat heeft gelegen aan heel wat factoren zoals vermoeidheid, blessures. Ik denk ook dat we (ik) toch niet de volle 110 procent eruit hebben proberen te halen”, laat hij over het verlies weten. De tranen lagen naar zijn zeggen niet ver. “Ik blame niemand en ben trots op mijn teamgenoten, maar denk dat we toch meer hadden kunnen doen."

Beverdijk was niet verrast over zijn performance in vooral de verdediging. “Ik ben eigenlijk teleurgesteld in mezelf, want er zit meer in me wat defense betreft. Ik heb mezelf altijd eerder als een verdediger gezien dan een aanvaller.” Hij is zelf ook een paar keer geblokt geworden. Sergio Panka is onder meer één van de spelers geweest die hem pareerde. “Het was geen nonchalant gedrag van mij, maar heb me tegenstander een beetje onderschat wat hun blocking ability betreft.” In aanvallend opzicht leek hij het leder niet altijd even goed onder controle te hebben. “Dat kwam meer doordat ik bezweet en een beetje nerveus was.” Uit de verloren finale heeft hij in ieder geval geleerd “dat als we als team aan een paar kleine dingen werken we niet te stoppen zijn. We hebben alle wapens nodig om een kampioenschap te winnen.”

Beverdijk denkt daarbij aan snelheid, ervaring, respect en de support van de achterban. Hij gaat zich in ieder geval zowel mentaal als fysiek voorbereiden op het volgend seizoen. “Met het fysieke ben ik reeds begonnen. Ik hoop mijn conditie te verbeteren en ook agressiever te spelen.”

U bevindt zich hier: Home Artikelen Interviews Cheraldo Beverdijk ‘Er zit meer in me wat defense betreft’

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012