Dwight Cabenda ‘Nu pas weet ik hoe belangrijk ik ben’

MVPCabenda1rz

Dwight Cabenda de MVP van de SBA Play-offs 2012 in de heren hoofdklasse basketbal competitie. Foto M. Caupain.

Door John Zaalman

De Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt is op 19 juli voor het derde jaar op rij basketbalkampioen geworden van Suriname. Daarvoor moesten wel alle vijf finaleduels afgewerkt worden voordat Yellow Birds opzij werd gezet. Dwight Cabenda heeft twee jaren terug de overstap gemaakt vanuit Dorenas en is in beide jaren succesvol geweest met zijn nieuwe ‘werkgever’. Mooier nog: hij werd uitverkoren tot Most Valuable Player.

“Ik had nooit gedacht dat ik het eens zou worden. Ik weet nu pas hoe belangrijk ik ben en kan zijn”, aldus ‘Plato’ zoals hij in de volksmond genoemd wordt. Hij was naar eigen zeggen niet op die onderscheiding gefocust. “Ik dacht eerlijk gezegd dat Roberto Graanoogst het zou worden, omdat hij meer op het veld was en de laatste belangrijke baskets maakte. Maar de MVP wordt niet aan de hand van één wedstrijd gekozen. Men kijkt naar de hele play-off.”

MVPCabenda2

Dwight Cabenda (9) feestvierend met zijn medespelers na het binnenhalen van de three-peat. Foto R. Derby.

Cabenda werd gedurende de play-off geteisterd door een blessure aan de rechterschouder. “Die liep ik op tijdens een training. Ik gebruik steeds ijs ervoor of oso dresi.” In de beslissingspartij moest hij op een gegeven moment door de kwetsuur uit het spel gehaald worden en werd in de kleedkamer behandeld. Cabenda kwam later weer het veld op en deed samen met zijn teamgenoten wat van hen werd verwacht.

Hij twijfelde helemaal niet aan het team, “maar wel in bepaalde spelers. We hadden niet meer dan twee wedstrijden willen verliezen. Het kampioenschap smaakt wel naar meer.” Alleen moet de atletische basketballer wel nog gaan kijken hoe hij in het komend seizoen zijn krachten zal geven. “Ik ga namelijk solliciteren naar een plek op de opleiding verpleegkundige A of ziekenverzorging, dus zal ik moeten kijken hoe ik mijn opleiding/werk met de training ga combineren.”

U bevindt zich hier: Home Artikelen Interviews Dwight Cabenda ‘Nu pas weet ik hoe belangrijk ik ben’

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012