Keven Sporkslede droomde allang over MVP-award

Vlietkamp2

De twee MVP's van de play-offs, Antoine Vliet (links) en Keven Sporkslede (rechts. (Foto R. Derby).

Door John Zaalman

Keven Sporkslede heeft allang Most Valuable Player willen worden. De onderscheiding deelt hij dit jaar met teamgenoot Antoine Vliet, met wie hij Yelyco onder meer aan het winnen van de back-to-back volleybaltitel bij de mannen heeft geholpen. “Ik heb dit al mijn hele leven willen zijn. Het is me meerdere malen niet gelukt, maar van het jaar wel”, laat Sporkslede weten. De atletische aanvaller is als geen ander zo blij.

“Ik heb dit natuurlijk ook te danken aan de coach en mijn medespelers. Ik zou het niet in mijn eentje kunnen doen.” Sporkslede heeft net als in 2011 ook in de laatste finalewedstrijd van dit jaar het kampioenspunt gemaakt. “Het voelt heerlijk aan om dat weer eens te kunnen doen.” Het verschil deze keer was dat Yelyco het kampioenschap middels een clean sweep binnenhaalde.

Het afgelopen seizoen heeft hij als leuk en spannend ervaren. “We hadden wel veel up’s en down’s, maar zijn er uitgekomen. De finale was gewoon fantastisch.” Keven wil in het komend seizoen door blijven groeien en ook veel beter spelen dan de afgelopen jaren. “We willen natuurlijk weer kampioen worden en als het kan wil ik weer MVP worden.

Vlietkamp3

Yelyco, "back to back" kampioen in de hoofdklasse competitie van Suriname. Staand; 4e van links, Keven Sporkslede. Foto R. Derby.

” Clubvoorzitter Verdy Getrouw, die tevens coach is, wil graag Trinidad & Tobago en Curaçao aandoen. “Ik sta altijd achter de beslissing van de coach. Als Getrouw van mening is dat we moeten gaan, dan neem ik aan dat hij weet wat hij doet anders waren we nu niet voor het tweede jaar op rij kampioen.” Sporkslede staat positief tegenover de ideeën van zijn oefenmeester. “Yelyco kan daardoor meer bekendheid krijgen in de sportwereld.”

Sfeerbeelden van de laatste finalewedstrijd waarin het kampioenschap door Yelyco werd behaald.

Bron: VV Yelyco.

U bevindt zich hier: Home Artikelen Interviews Keven Sporkslede droomde allang over MVP-award

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012