Antoine Vliet; ‘we gaan weer voor het kampioenschap’

Vlietkamprz1

Antoine Vliet; ‘we gaan weer voor het kampioenschap'. (Foto Marlon Caupain).

Door John Zaalman

Yelyco is op 26 juni voor back-to-back volleybalkampioen van Suriname geworden. De paars-witte formatie heeft een aparte geschiedenis geschreven: Antoine Vliet en Keven Sporkslede zijn uitverkoren tot de Most Valuable Players. Het is voor het eerst voorgekomen dat twee spelers deze prijs delen in Suriname. Vliet heeft de gedeelde onderscheiding niet als lastig ervaren, omdat hij het had verwacht. “Keven levert momenteel ook een hele grote bijdrage in het team.

Het voelt wel goed aan om MVP te zijn, maar dat betekent ook dat men extra op je gaat letten. Je moet dan het goede voorbeeld geven.” Het is trouwens het tweede opeenvolgend jaar dat die eer hem te beurt viel.De hoogspringer kijkt terug op een “vrij lekker seizoen. Niet alle wedstrijden hadden hetzelfde niveau, maar we probeerden zoveel mogelijk ons spel te spelen en dat hebben we in de play-off en finale laten zien.” Vliet voorspelt nu alweer succes in het volgend seizoen. “We gaan weer voor het kampioenschap.” Zelf houdt hij wel rekening met de naaste concurrenten. “We gaan er wel voor moeten vechten, omdat men het je niet zomaar zal geven. Iedereen wil kampioen worden.

Vlietkamp1

De feestvierende Antoine Vliet, wordt letterlijk op handen gedragen door een fan. (Foto R. Derby).

” Yelyco doet haast elk jaar mee aan een toernooi in Frans-Guyana. Het ligt in de bedoeling de vleugels verder uit te slaan naar Trinidad of Curaçao. De MVP vindt dat de Caribbean Cup nu het niveau is waarop Yelyco wil spelen. “Daar zullen we moeten leren als we verder willen gaan.” De aanvaller onderstreept dat het niveau van Yelyco nu nog alleen in internationale meetings getoetst kan worden. “De Caribbean Cup is op dit moment het beste voor Suriname.” Vliet heeft al op dat niveau gespeeld met de nationale selectie van Suriname. “Ik vind het jammer dat Suriname dit jaar niet meedoet”, besluit hij.

Sfeerbeelden van de laatste finalewedstrijd waarin het kampioenschap door Yelyco werd behaald.

Bron: VV Yelyco.

U bevindt zich hier: Home Artikelen Interviews Antoine Vliet; ‘we gaan weer voor het kampioenschap’

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012