“minder minder minder”

AntiRacismeSP1rz

De vreedzame demonstratie tegen racisme en discriminatie.

Op 22 maart 2014 werd in Amsterdam een demonstratie gehouden tegen racisme en discriminatie. Aan deze demonstratie namen enkele duizenden mensen deel. Er werd een optocht gehouden vanaf het Museumplein naar het Jonas Daniël Meijerplein. Bij het monument van de Dokwerker hield burgemeester Van Der Laan een toespraak.

AntiRacisme7SPrz

De afgelopen dagen is Nederland compleet in de ban geraakt van uitspraken die Wilders over Marokkanen deed, waarbij hij zijn achterban “minder minder minder” liet scanderen. Daags daarna kwam de exodus van volksvertegenwoordigers uit zijn Partij Voor de Vrijheid op gang. Tot op heden weigert Wilders om zijn woorden terug te nemen. De traditionele rol van slachtoffer heeft hij vrijwel meteen ter hand genomen. Immers was het alweer de pers, die naar zijn oordeel samen met politieke tegenstanders, een hetze tegen de PVV hadden ontketend.

AntiRacisme20SPrz

Dat de tolerantie in Nederland aan het afnemen is, is evident. Dat een groeiend aantal Nederlanders de noodzaak begint in te zien, om een tegengeluid tegen de radicale opvattingen van onder andere Wilders te laten horen, is een hoopgevende ontwikkeling. Toch is er een lange weg te gaan, omdat Wilders hoe dan ook namens een grote groep mensen spreekt. Gelukkig is er vandaag voor een vreedzame demonstratie gekozen, want dat kan ook in multicultureel Nederland. Langs juridische weg en via het debat kan Wilders hopelijk op termijn terug in zijn hok worden gedrongen.

U bevindt zich hier: Home Artikelen MC Talks “minder minder minder”

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012