Jong Real Madrid voetbalkampioen Kwaku 2014

 

2014KwakuV45

De ploeg van Jong Real Madrid in feestvreugde, kort nadat zij de kampioenstrofee in ontvangst namen.

Door Marlon Caupain

Amsterdam, 14 augustus 2014 – vanaf zaterdag 12 juli tot en met 10 augustus 2014 werd in het Bijlmerpark te Amsterdam Zuidoost, het Kwaku Summer Festival gehouden. Van oudsher behoorde voetbal tot de hoogtepunten van dit evenement. Op de slotdag werd de voetbalfinale gespeeld tussen Jong Real Madrid en Liberia. Real Madrid won in een sportieve wedstrijd met hoogstaand voetbal met 3-2 van de tegenstander. Real Madrid kwam op een 1-0 voorsprong waarna Liberia de stand gelijktrok. In de tweede helft leek het er lange tijd op dat ploegen afstevenden op een beslissing middels penalty’s. Toch kwam de latere kampioen tweemaal tot scoren waaronder een prachtige prachtige ingeschoten bal die vanaf de linkervleugel werd genomen en met een keurige krul over en achter de kansloze keeper van Liberia, erin werd gelegd. Liberia probeerde na de 3-1 middels een aanvalsoffensief de stand te verkleinen, maar kwam niet verder dan 3-2.

V2014KwakuV72

De legends uit de voetbalgeschiedenis van Suriname.

Eerder op de dag zag het voetbalminnend publiek toppers uit het verleden zoals Harold Hart, Delano Rigters, Glenn Haltman, Regillo Doest en vele anderen aan het werk.

DETKwakuK16

Patrick "Teve" Tevreden trok met Lobi Firi een volle dansvloer in eettent Naf Naf.

Ook dit jaar zijn er op het multicultureel festival veel bezoekers geweest. De verhoging van de toegangsprijs ten opzichte van het afgelopen jaar van 2 euro, naar 3,50 euro, is geen sta in de weg gebleken om het festival heden als geslaagd te bestempelen. Naast het lekker eten is muziek een van de belangrijkste publiekstrekkers geweest. De eettentjes gaven kasekobands als Corona, Combinatie 16, Lobi Firi en vele anderen de geleenheid de bezoekers te vermaken, onder het genot van een hapje en een drankje.

DeKwakuT9

Bugru en Keizer bewijzen dat samenwerking tussen jong en oud mooie muziek tot gevolgd kan hebben.

Videoclip Bugru en Trafassi featuring Keizer "Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw."

Bron YouTube.

Het muzikaal hoogtepunt leek zich op zaterdag 2 augustus j.l. te voltrekken toen het muzikaal project Gowtu onder leiding van Edgar “Bugru” Burgos aan het publiek werd voorgeschoteld. Muzikale helden uit het heden en verleden traden onder begeleiding van Trafassi en Aptijt op. Zo zagen wij onder andere Iba en Ross (“Wassenaar”), Typhoon, Keizer, Afu Senzi, Louis Windzak en de populaire Kenny B (Paramaribo) ten tonele verschijnen. Het publiek reageerde zeer enthousiast op de nummers die als een geoliede machine door de zangers en begeleiding ten gehore werden gebracht. Op de slotdag werd het festival afgesloten met een spetterend optreden van de Nederlandse reggaester Ziggy Recado.

DEKwakuE27

Ziggy Recado verzorgde het laatste optreden op de slotdag van Kwaku Summer Festival.

Bij de komende editie van het Kwaku Summer Festival zal het stadsbestuur Zuidoost opnieuw een besluit moeten nemen over de toekenning van de vergunning voor het organiseren van het festival. De organisatoren van Kwaku, Frans de Vries, Vincent Soekra en Yvette Forster hebben wat ons betreft opnieuw een dikke voldoende verdiend. Ons vrijblijvend advies aan het stadsbestuur Zuidoost luidt daarom dan ook heel simpel en sportief, ‘never change a winning team.’

Voor het bekijken van meer festivalfoto's (Facebook) klik hier. Voor het bekijken van meer voetbalfoto's (Facebook) klik hier.

 

U bevindt zich hier: Home Artikelen Mens en Maatschappij Jong Real Madrid voetbalkampioen Kwaku 2014

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012