Suriname pakt 2 van de 3 oefenwedstrijden tegen Guyana

SuBBNAT

De nationale basketbalselectie van Suriname. Van links naar rechts staand: Henk Man Nack (bondscoach), Dwight Riedewald (assistentcoach), Bruce Zamuel(De Arend), Yves Goedschalk (CLD), Randall Wip (De Schakel), Cheraldo Beverdijk (Yellow Birds) , Hesdy Lens(CLD), Sergio de Randamie (CLD), Earl Sabajo (assistent-coach) en Gilbert Soesman (Teammanager).
Hurkend: Xaviro van Ams (Yellow Birds), Chayf Elburg (De Arend), Darryl, Darryl Tolud (CLD), Rayen van Russel (Pendragon), en Earl Jones (Yellow Birds). Op de foto ontbreken Xavier Elburg (De Arend) en Safiero Fraser (De Arend).

Door Marlon Caupain

Ter voorbereiding op de Caribean Basketball Cup te Tortola, Britse Maagdeneilanden, welke van 8 tot 21 juni 2015 zal worden gehouden, heeft de nationale basketbal selectie van Suriname een drietal oefenwedstrijden gespeeld tegen de nationale selectie van Guyana.

Na bijkans 2 decennia heeft basketbal minnend Suriname weer eens een nationale basketbal selectie aan het werk gezien. Deze mooie ervaring bracht op de tribunes verschillende levendige discussies op gang. Zo vroeg men zich af waarom er geen spelers van SCVU deel uitmaakten van de selectie. Een andere vraag betrof de aanwezigheid van Earl Sabajo van CLD op de bank als assistent-coach en niet als speler binnen de selectie, terwijl tegelijkertijd sprake is van een mager bezette guardpositie. De andere vraag die regelmatig voorbij kwam was waarom er alleen een mannenselectie werd klaargestoomd voor deelname aan het toernooi. Verder hebben wij een drietal spelers gevraagd hun algemene ervaringen met de nationale ploeg met ons te delen.

SurSUG1

Sergio de Randamie pakt de rebound.

Suriname won Game 1 in de Ismay van Wilgen sporthal met een stand van 63-59. De wedstrijd kende een spannende slotfase waarbij de Surinaamse ploeg een ruime voorsprong verspeelde. Sergio de Randamie viel op vanwege de nadrukkelijke wijze waarop hij leiderschap toonde op het veld, goed was in de passing en structuur en rust bracht in de aanval. Bij Suriname scoorde Cheraldo Beverdijk 14 punten terwijl Yves Goedschalk, Xaviero van Ams, Sergio de Randamie en Randall Wip elk 8 punten scoorde. Voor Guyana scoorde Shelroy Thomas 13 punten. Jermaine Slater en Harold Adams scoorden elk 8 punten.

Sergio de Randamie

‘Ik denk dat we alle 3 wedstrijden als een leerproces moeten nemen. Ik heb min of meer een leidinggevende rol gehad binnen de ploeg. Daarnaast is mij opgevallen dat wij kalm en gedisciplineerd moeten blijven ongeacht of we voor of achter staan. We hebben huiswerk, onze transitie verdediging is slecht.’

SurspoSUG2

Yves Goedschalk in zweefvlucht naar de basket.

Suriname verloor Game 2 verrassend in de sporthal van het Lyceum 1 met een stand van 50-57. De ruststand was 26-34. Guyana kwam sterk uit de startblokken en heeft vrijwel de gehele wedstrijd gedomineerd. De Guyanezen maakten een frisse en energieke indruk, terwijl het de Surinaamse ploeg niet in staat bleek hetzelfde energieniveau van de gasten te halen. Bij Suriname was Yves Goedschalk goed voor 14 punten. Bruce Zamuel 9 punten voor zijn rekening nam. Bij Guyana scoorde Ryan Guller 13 punten terwijl Dave Cruse Way 13 punten scoorde.

Yves Goedschalk

‘Het was een geweldige ervaring! Er is geen beter gevoel dan om je land te mogen representeren voor je eigen publiek. Ik kreeg kippenvel tijdens het zingen van het Surinaams volkslied. We hebben nog een lange weg te gaan als team we zijn eigenlijk nu pas voltallig en kunnen nu pas alle systemen en afspraken voor op het veld maken. Na dit weekend hebben we gezien dat we een beetje meer geduld moeten hebben in de aanval zodat we betere schoten nemen en turnovers minimaliseren. Als we dat doen zal het heel moeilijk zijn om van ons te winnen. Verder begint iedereen zijn rol op het veld beter te begrijpen. Mijn eigen spel vond ik redelijk. Ik kan nog veel meer. Ik moet het spel voor mijn  medespelers makkelijker maken en I can do a better job. Ik moest op bepaalde momenten wat meer rust en zekerheid brengen. Gelukkig heb ik nu wat tijd om de wedstrijdband te bekijken en de foutjes eruit te halen voor juni. Namens het nationaal basketbal team van Suriname wil ik een ieder bedanken die ons dit weekend heeft gesteund. Het waren oefen interlandwedstrijden, maar we werden geweldig gesteund door het land! Thank you!’

SurspSUG3

Cheraldo Beverdijk scoort gemakkelijk met zijn linkerhand.

In Game 3 welke gespeeld werd in een goed bezette Ismay van Wilgen sporthal, maakte de Surinaamse ploeg korte metten met de gasten. De Surinaamse selectie domineerde in alle facetten van het spel. De gasten werden naar huis gestuurd met een verschil van 30 punten, 71-41. De ruststand was 34-16. Bij Suriname scoorde Ryan van Russel 15 punten Xavier Elburg en Sergio de Randamie scoorden elk 8 punten. Bij Guyana was Travis Burnett goed voor10 punten, terwijl Jason Squrus en Ryan Guller elk 6 punten scoorden.

Cheraldo Beverdijk

‘Ik kijk positief terug naar deze ervaring. In het bijzonder onze nederlaag en hoe wij als collectief hierop hebben gereageerd in game 3. Wat verbeterd moet worden is ons samenspel. Verder moeten wij de discipline opbrengen de lijnen en systemen te willen lopen zoals van ons verwacht worden. Daarnaast moeten wij de goede dingen blijven doen. Terugkijkend op mijn spel heb ik elke keer datgene gedaan wat ik moest doen en waarin ik goed ben. Ik heb een goede game gehad. Dit was goed te merken in Game 1.’

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Suriname pakt 2 van de 3 oefenwedstrijden tegen Guyana

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012