CLD trekt eindsprint richting de play-offs

S10CLD

Yves Goedschalk van CLD scoort de easy points vanuit de fast break middels een dunk. Jean-Claude Smith van Yellow Birds arriveert te laat.

Door Marlon Caupain

Op zondag 17 mei 2015 werd de basketbal competitie bij de mannen in de hoofdklasse van de SBA voortgezet. In de eerste wedstrijd van de avond nam CLD het op tegen Yellow Birds. Na een slechte start van de competitie is de ploeg onder leiding van Loyd Goedschalk goed op dreef en hard op weg zich alsnog te plaatsen voor de play-offs. Met de komst van Yves Goedschalk (Verenigde Staten) en Sergio de Randamie (Nederland) heeft CLD een” emotional lift” gekregen. Sergio brengt bij CLD rust in het spel, zet de lijnen uit en toont Leiderschap op het veld. Gedurende de wedstrijd toonde CLD zich erg hongerig voor de overwinning en maakte op basis van inzet en vechtlust het meest aanspraak op de overwinning. Met name de fast break van CLD liep als een trein, terwijl bij Yellow Birds in de tweede helft alles een fractie minder was. In de wedstrijd had Yves Goedschalk in aanvallend opzicht een belangrijke bijdrage in de 72-57 (30-31) overwinning op Yellow Birds. Hij scoorde 22 punten. Earl Sabajo was goed voor 11 punten. Jean-Claude Smith die kort geleden herstelde van een fractuur aan zijn voet, scoorde 13 punten voor Yellow Birds. Zijn jeugdige teamgenoot Gavin Kensmil was goed voor 12 punten.

S7S7

Remy Tam van SCVU probeert met de bal in de hand Jahmal Henar van De Schakel te vlug af te zijn.

De tweede wedstrijd van de avond ging tussen De Schakel en SCVU. De Schakel won de ontmoeting van SCVU met een stand van 67-58. De ruststand was 36-31. SCVU verloor daarmede nu twee wedstrijden op rij. Bij De Schakel was Jahmal Henar goed voor 28 punten, gesteund door Mitchel Haas en Stefano Eudoxie, elk met 13 punten. Bij SCVU scoorde Jason Fisher 15 punten, terwijl Earvin de Randamie en Raoul Blom elk 9 punten voor hun rekening namen. De basketbalcompetitie stevent af op een bloedstollend spannend einde van het regulier seizoen, waarbij 4 ploegen knokken voor 3 play-offs plekken.

Uitslagen dames hoofdklasse

Yellow Birds - CLD 68-47 (31-32)

Topscorers Yellow Birds: Onna Fang 16 punten en Suelle Shepperd 14 punten.

Topscorers CLD: Zephanya Zeefuik 23 punten en Tricia Struiken 8 punten.

De Arend - SCVU 55-54 (25-27)

Topscorers De Arend: Cindy-Jane Vianen 15 punten en Marcella Sedoc 12 punten.

Topscorers SCVU: Carolyn Adriaans 15 punten en Siedah Asin 11 punten. 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal CLD trekt eindsprint richting de play-offs

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012