Suriname verslaat Compa Basketball in eerste ontmoeting

SuCos18

Roche Grootfaam is onderweg naar de basket om met een monsterdunk Suriname 2 punten te bezorgen. Olivier Maignien van Compa Basketball kan dit ondanks zijn poging niet voorkomen.

Door Marlon Caupain

Op zaterdag 30 mei 2015 speelde de nationale basketbalselectie onder leiding van Henk Mac Nack in het kader van de voorbereiding op de Caraibische basketbal kampioenschappen (C.B.C) teTortola, een oefenwedstrijd tegen Compa Basketball de semi kampioen van Frans Guyana. Suriname won ten overstaan van een zeer matig opgekomen publiek de ontmoeting die in de middag in de Ismay van Wilgen sporthal werd gespeeld, met 67-58.

Suriname ging goed van start. De tegenstander die enkele laatkomers had die niet tijdig aan de warming-up konden deelnemen, had moeite om een goed ritme te vinden. Suriname sloot het eerste kwart af met een stand van 22-10. Toen iedereen zijn of haar bedenkingen over de kwaliteit van de tegenstander begon te krijgen, toonden de gasten veerkracht en wonnen zij het tweede kwart met een stand van 9-19, waardoor de ruststand werd bepaald op 31-29.

SuCos1

De nationale selectie van Suriname, staand van links naar reachts: Dwight Riedewald (assistent-coach), Henk Mac Nack (coach), Sergio de Randamie, Yves Goedschalk, Xavier Elburg, Cheraldo Beverdijk, Roche Grootfaam, Dave Arlaud, Gilbert Soesman (delegatieleider(met zoon Joshua Soesman) en Xaviro van Ams. Zittend: Earl Sabajo, Saffierro Fraser, Darryl Tolud, Chayf Elberg, Earl Jones en Ryan van Russell.

In het derde kwart hebben de fransen zelfs korte tijd voor gestaan in de wedstrijd. Een cruciale time-out van coach Henk Mac Nack die enkele tactische wijzigingen doorvoerde zorgde voor de ommekeer bij Suriname, waardoor het derde kwart toch nog werd gewonnen met 17-14, wat een stand van 48-43 op het scorebord opleverde.

SuCos6

Yves Goedschalk probeert met een sierlijke actie met zijn linkerhand tot scoren te komen.

In het vierde kwart bleven de fransen knokken voor een beter resultaat, maar Suriname bleek toch een maatje te groot. Het vierde kwart werd door Suriname gewonnen met 19-14. Coach Mac Nack had de gelegenheid om enkele nieuwe spelers binnen de selectie uit te proberen. Zo werd Earl Sabajo die aanvankelijk als assistent-coach actief was binnen de groep, ingezet als de startende point-guard. Hij bracht met zijn ervaring en kwaliteit iets meer rust in het spel en geeft coach Mac Nack een ruimere keus om kwalitatief goede spelers in te zetten op de eerder als kwetsbaar gekenmerkte guard-positie. Daarnaast speelde de uit de Verenigde Staten overgekomen Roche Grootfaam een degelijke wedstrijd en was hij verantwoordelijk voor een monsterdunk vanuit een fast break. Ook de in de Verenigde Staten studerende Dave Arlaud maakte speelminuten.

Op zondag 31 mei zal om 20:30 uur de tweede oefenwedstrijd tussen de nationale selectie en Compa Basketball worden gespeeld. Een toegangskaart bedraagt 10 SRD. Voorafgaand aan deze wedstrijd komen De Schakel en Koi Karper in de eerste klasse tegen elkaar uit.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Suriname verslaat Compa Basketball in eerste ontmoeting

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012