Suriname verliest ruim van Antigua en Berbuda

SurinamevsAntigua

De Surinaamse ploeg tijdens het afspelen van het Surinaams volkslied. Photo credits: Caribean Basketball Confederation.

Door Marlon Caupain

Suriname heeft op dinsdag 16 juni 2015 de eerste wedstrijd tijdens de Caribean Basketball Cup te Tortola, Britse Maagden Eilanden, verloren van Antigua en Berbuda met 50-85.

Suriname dat 2 decennia niet deelnam aan het toernooi werd compleet overklast door de tegenstander en zag reeds met 5.45 minuten in het eerste kwart een achterstand van 9 punten ontstaan,  5-14. Aan de kant van Suriname vielen de schoten niet en de tegenstander domineerde de rebounds en de second chance aanvallen. Daarnaast konden onze grote mannen moeilijk hun mannetje staan in the paint tegenover hun fysiek sterkere collega’s Aan het einde van het eerste kwart was de stand 29-13.

De ploeg van Antigua en Berbuda ging in het tweede kwart door met het dominante spel. Met name K. Looby maakte veel indruk bij de tegenstander. Bij het ingaan van de rust was de stand 51-22.

De tweede helft was eigenlijk een vervolg op de eerste helft alhoewel Suriname het aanvallend iets beters deed ten opzichte van de eerste helft. Het werd uiteindelijk 85-50. Hopelijk wordt dit verlies als een wake-up call ervaren om op 17 juni het sterker geachte Bahamas beter partij te kunnen leveren. Bruce Zamuel werd bij Suriname de topscorer met 10 punten. Roche Grootfaam en Yves Goedschalk waren goed voor elk 9 punten.

Bekijk de volledige wedstrijd. video credits: Caribean Basketball Federation.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Suriname verliest ruim van Antigua en Berbuda

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012