Suriname toont zich strijdbaar tegen Bahamas

 

SurinamevsBahamas

De spelersbank van Suriname tijdens de wedstrijd tegen Bahamas. Photo credits: Caribean Basketball Confedaration.

Door Marlon Caupain

Suriname begon sterk tegen het gedoodverfde Bahamas en bouwde een 10-6 voorsprong op middels een strakke man-to-man defense, behoorlijk veel strijdlust en goed aanvallend spel. Maar Bahamas vocht zich terug in de wedstrijd en had nam met 2.45 te gaan een 10-13 voorsprong in de wedstrijd. Suriname speelde gedurfd en zocht de fysieke confrontatie op met de tegenstander. Echter kwam de Surinaamse ploeg in de opbouw van de aanval in de laatste 2 minuten in problemen vanwege de de succesvolle trap defense die door Bahamas werd ingezet.

Bij het afsluiten van het eerste kwart had Bhamas een voorsprong van  7 punten opgebouwd,14-21

In het tweede kwart legde Suriname dezelfde spelopvatting aan de dag, Daardoor bleef de schade tegen het sterker geachte Bahamas binnen een marge van 6 tot11 punten. De ruststand was 28-39.

Met het vertragen van het spel verschafte Suriname in het derde kwart zichzelf een kans. Maar de afronding bleek toch een lastige klus voor de Surinaamse ploeg. De schoten van buiten vielen niet en vanuit the paint werd er te weinig aangevallen. Daardoor kon Bahamas verder uitlopen naar een voorsprong van 14 punten bij een stand van 36-50 aan het einde van het derde kwart.

Bahamas begon het vierde kwart sterk met een 8-0 run in de eerste 3.22 minuten.

Tot aan dat moment domineerde onze tegenstander met the points in the paint, 12-22. Op basis van meer kwaliteit won Bahamas uiteindelijk de wedstrijd met een stand van 57-72. Er was een lichtpuntje, Suriname ging strijdend ten onder. Bruce Zamuel werd bij Suriname de topscorer met 11 punten.

Bekijk de beelden van de wedstrijd. Video credits: Caribean Basketball Confederation.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Suriname toont zich strijdbaar tegen Bahamas

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012