Bermuda maatje te groot voor Suriname

SurinameBermuda1

Safierro Fraser scoort middels een alley-hoop dunk voor Suriname. Photo credits Caribean Basketball Confedaration.

Door Marlon Caupain

Na het verlies eerder in het CBC toernooi op de Britse Maagden Eilanden te Tortola, tegen Antigua & Berbuda en later Bahamas was Suriname op 18 juni 2015 in de gelegenheid om alles recht te trekken tegen Bermuda. Suriname begon met Xavier Elburg, Yves Goedschalk, Ryann van Russell, Bruce Zamuel en center Sergio de Randamie. De tegenstander toonde zich een degelijke ploeg en had reeds na 7 minuten spelen in het eerste kwart een 4-13 voorsprong opgebouwd. Aan het einde van het eerste kwart bleek dat Suriname in aanvallend opzicht een moeilijke middag beleefde. Het eerste kwart eindigde in een stand van 6-21.

Aan het begin van het tweede kwart baarde Elburg opzien nadat hij eerst met een behind the back dribbel vervolgens Safiierro Fraser lanceerde die de alley-hoop keurig afrondde. 8-23. Met een 9-0 run vocht Suriname zich terug in de wedstrijd, 15-23. Halverwege het tweede kwart bleek dat Suriname het minder deed dan de tegenstanders in de rebound, 17 tegen 27. Het schotpercentage van geslaagde driepunters bleef ver achter met 20% tegen 44% van de tegenstanders. Met een goed eindspel bepaalde Bermuda de stand aan het einde van de eerste helft op 27-38. Een onnodige technische fout van Earl Sabajo (5 assists) hielp de tegenstander daarbij in het zadel.

SurinameBermuda2

Coach Henk Mac Nack geeft aanwijzingen aan de Surinaamse ploeg. Photo credits Caribean Basketball Confedaration. 

In het derde kwart scoorde Bruce Zamuel na ongeveer 2,5 minuut spelen twee driepunters op rij en bracht Suriname terug tot op een achterstand van 6 punten, 33-38. Bermuda maakte daarna een 5-0 run, 33-43 met 6.41 minuten te spelen. Met een fast break die op assist van Yves Goedschalk door Saffierro Fraser werd afgerond kwam Suriname met 4.05 te spelen terug tot 4 punten, 43-39. Suriname speelde in deze fase een strakke man-to-man verdediging. Bermuda wist zich in het verdere verloop goed te herstellen en een voorsprong op te bouwen van 9 punten aan het einde van het derde kwart, 42-51.

In het vierde kwart viel Suriname behoorlijk terug. Met een sloppy defense en schoten van buiten die niet vielen werd Bermuda behoorlijk in het zadel geholpen. Bermuda kon zichzelf daardoor gemakkelijk banen naar een overwinning met een verschil van 21 punten, 50-71. Yves Goedschalk en Sergio de Randamie (7 rebounds) waren goed voor elk 11 punten. Bij Bermuda werd C Crumpler de topscorer met 22 punten. De efficiency cijfers lagen veel te laag voor de guards Ryann van Russell en Xaviro van Ams, elk -1. Sergio de Randamie haalde qua efficientie 12 punten, terwijl Bruce Zamuel en Yves Goedschalk goed waren voor elk 11 punten.

Bekijk de beelden van de wedstrijd. Video credits Caribean Basketball Confedaration.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Bermuda maatje te groot voor Suriname

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012