Suriname boekt eenvoudige overwinning op Guyana

SurinameGuyana

De Surinaamse ploeg plaatst de laatste puntjes op de i, kort voor de tip-off tegen Guyana. Photo credits: Caribean Basketball Confederation.

Door Marlon Caupain

In een wedstrijd waarbij vooral de eer tussen Suriname en Guyana op het spel stond en het ontlopen van de laatste plek in de eindrangschikking, begon Suriname slordig aan de wedstrijd en zag het buurland snel een 0-5 voorsprong nemen. Het herstel liet gelukkig niet lang op zich wachten, Halverwege het kwart kwam Suriname voor het eerst op voorsprong middels een driepunter van Sergio de Randamie. Suriname zou de voorsprong verder uitbreiden tot 15-10 aan het einde van het eerste kwart,

In het tweede kwart schoot De Randamie opnieuw een rake driepunter en bracht Suriname op een voorsprong van 10 punten, 23-13. Goed aanvallend spel van Darryl Tolud (9 punten), De Randamie, Bruce Zamuel (8 punten) en een buzzer beater tevens de enige score van Ryann van Russell (9 rebounds en 7 turnovers) zorgden voor een ruime voorsprong van 18 punten aan het einde van het tweede kwart, 43-25. Met een fieldgoal percentage van 56% en 6 van de 7 vrije worpen (85%) raak geschoten zat Suriname heel goed in de wedstrijd. Uiteraard moet ook gesteld worden dat Guyana het behoorlijk liet afweten.

Het derde kwart kende in de eerste 4 minuten een vrij rommelig verloop, maar Suriname gaf de Guyanezen niet de gelegenheid te groeien in de wedstrijd. Suriname won het derde kwart enigszins moeizaam met 14-9 wat op het scorebord een stand van 57-34 opleverde.

Een 9-0 run in de eerste 3 minuten van het vierde kwart bracht Suriname op een ruime voorsprong van 31 punten, 64-34. Met speels gemak won Suriname uiteindelijk van Guyana met een verschil van 33 punten, 81-48. Yves Goedschalk scoorde 12 punten, terwijl De Randamie 13 punten scoorde en 5 rebounds pakte. Suriname is uitgeschakeld voor de finale en semifinale wedstrijden.

De volgende wedstrijd van Suriname is op 20 juni om 17.15 uur (Surinaamse tijd) tegen Barbados.

Bekijk hier de beelden van de wedstrijd. Video credits Caribean Basketball Confedaration.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Suriname boekt eenvoudige overwinning op Guyana

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012