Suriname bindt Barbados ook aan de zegekar

 

surinamebarbados

Saffierro Fraser van Suriname vliegt voor 2 punten naar de basket. Photo credits. Caribean Basketball Confedaration.

 

Door Marlon Caupain

Na de overwinning op Guyana was het nu de hoogste tijd om Brabados aan de zegekar te vinden. Suriname begon de ontmoeting met Xavier Elburg, Sergio de Randamie, Yves Goedschalk en Ryann van Russell. Aangevoerd door de gretige Xavier Elburg en Saffierro Fraser nam Suriname na 7 minuten spelen een 16-7 voorsprong, om uiteindelijk het eerste kwart af te sluiten met een stand van 18-9.

Barbados kwam na 2,5 minuut spelen met een 6-0 run goed uit de startblokken 18-15, maar het antwoord kwam in de paint van Cheraldo Beverdijk, 20-15. Met de omschakeling van man-to-man naar een press defense herstelde Suriname zich goed in de wedstrijd. In de laatste 2 minuten van het kwart was het moeilijk voor de Surinaamse mannen om het net te vinden Met een lage score van 27-18 en een gelijk aantal van 7 turnovers zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Xaviro van Ams zorgde met een rake driepunter voor de eerste punten in het derde kwart, Met 6.23 min. te gaan scoorde Sergio de Randamie een driepunter en bewees hij opnieuw zijn waarde zowel binnen als buiten de paint, 26-35. Suriname bleef tot aan het einde van dit kwart de bovenliggende partij, 47-39.

Ook in het vierde kwart keek Suriname niet meer achterom naar de tegenstander. Suriname bouwde gestaag de punten voorsprong op. Met 2.14 min. te gaan was de voorsprong reeds 22 punten, 64-46. Suriname won uiteindelijk met 71-49. Sergio de Randamie speelde een sterke wedstrijd en was goed voor 19 punten en 6 rebounds. Hij kreeg daarbij goede ondersteuning van Saffierro Fraser met 10 punten en 5 rebounds. Suriname zal nu strijden om de vijfde plaats tegen St. Vincent and the Grenadines.. Een plek als middenmoter is een resultaat waar na een afwezigheid van 20 jaar op het toernooi mijns inziens goed mee te leven valt.

Concluderend is er tijdens toernooi sprake van een groei van de Surinaamse ploeg. Spelers spelen met meer durf en zelfvertrouwen. Met name de jongelingen Saffierro Fraser en Xavier Elburg hebben tot nu toe een goede indruk achtergelaten. Sergio de Randamie is de belangrijkste steunpilaar binnen de ploeg met goede ondersteuning van Yves Goedschalk en Bruce Zamuel. Darryl Tolud heeft getoond een prima verdediger te zijn. De invulling van de guardpositie blijft evenwel een een punt van zorg en dus een aandachtspunt voor de toekomst. Onze verdediging loopt beter en zeker de trap defense is van goede kwaliteit. De diverse aanvalspatronen geven de veelzijdigheid en goede voorbereiding van onze ploeg aan. De bal gaat sneller en vaker rond en daarmede is de hand van coach Henk Mac Nack dan goed te merken binnen de nationale ploeg.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Suriname bindt Barbados ook aan de zegekar

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012