Suriname knap 5e op C.B.C. na spectaculaire inhaalrace tegen St. Vincent and the Grenadines

 surinamevsStVincent

De Surinaamse ploeg kort voor aanvang van de wedstrijd tegen St. Vincent and the Grenadines. Photo credits: Caribean Basketball Confedaration.

 

Door Marlon Caupain

De Surinaamse nationale selectie toonde op 21 juni 2015 over heel veel klasse en veerkracht te beschikken tijdens de Caribean Basketball Championships te Tortola, Britse maagden Eilanden. Na een vrij moeizame eerste kwart (13-26) en een ruststand van 39-45 mocht Suriname in de tweede helft beginnen met de herstelwerkzaamheden tegen St. Vincent and the Grenadines. Met een stand van 47-65 aan het begin van het vierde kwart begon Suriname de inhaalrace en de mentale strijd tegen St. Vincent. Met een strakke press defense werd St. Vincent volledig uit balans gebracht. De Surinaamse ploeg kroop langzaam maar zeker steeds dichterbij. Een driepunter van Darryl Tolud en een threepoint play van de sterk met zijn rug naar de basket spelende Sergio de Randamie (12 rebounds, 14 punten eff. 26) gaven Suriname met 2.18 op de klok heel veel hoop, 77-77. Het was kort daarna opnieuw Darryl Tolud (13 punten met 2 uit 3 driepunters) die na een turnover van St. Vincent  als gevolg van onze trap defense  de trekker succesvol overhaalde vanachter de driepuntlijn, 80-77. Dat St. Vincent zich niet gemakkelijk wilde overgeven bewees S. Baptiste door met een verre driepunter met 1.11 op de wedstrijdklok, raak te schieten, 80-80. Gelijk daarna ging Yves Goedschalk (4 steals en 14 punten), via de baseline, hard naar de basket en scoorde eenvoudig de 82-80 met 50.1 seconden op de klok. Daarna was het de beurt aan Ryann van Russell (12 punten 5 rebounds 4 assists eff. 19) die met 12.1 seconden op de klok een cruciale driepunter scoorde en daarmede de wedstrijd op slot deed en ook alle slechte statistieken eerder in het toernooi in 1 keer de prullenmand ingooide. Suriname won uiteindelijk met 87-80 en legde definitief beslag op de 5e plek in het toernooi waar in totaal 10 landen aan deelnamen.

Vanuit deze plaats feliciteren wij bondscoach Henk Mac Nack, zijn technische staf bestaande uit Dwight Riedewald en Gilbert Soesman en uiteraard de spelers Yves Goedschalk, Xavier Elburg, Ryann van Russell, Bruce Zamuel, Sergio de Randamie (captain), Cheraldo beverdijk, Earl Sabajo, Saffierro Frase, Xaviro van Ams, Randall Wip, Darryll Tolud, en Roche Grootfaam met het knap behaalde resultaat. PROFICIAT!.

De Virgin Islands zijn kampioen geworden van het toernooi door een 71-65 overwinning op Bahamas. Antigua versloeg in de strijd om de derde plek de British Virgin Islands met 82-73.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Suriname knap 5e op C.B.C. na spectaculaire inhaalrace tegen St. Vincent and the Grenadines

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012