dames De Arend in de play-offs op een 1-0 voorsprong tegen CLD

2015HHPL19

Zephanya Zeefuik van CLD gaat hard naar de basket terwijl 2 speelster van De Arend moeite hebben om haar af te stoppen.

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 5 juli 2015 – De dames van De Arend zijn de play-offs goed begonnen. Van de ploeg van CLD werd in de goed gevulde Ismay van Wilgen sporthal met 54-48 gewonnen. De wedstrijd kende een gelijk opgaand karakter waarbij de beslissing in de wedstrijd in de laatste minuten van het vierde kwart viel. Bij CLD viel juist binnen deze cruciale periode Tricia Struiken uit met een kneuzing aan de vingers. Het is onduidelijk of zij op tijd zal herstellen voor de belangrijke Game 2. Het publiek heeft kunnen genieten van 2 ploegen die vol gingen voor de overwinning.

2015HHPL18

Tricia Struiken van CLD brengt zichzelf in schietpositie.

Tricia Struiken gaf in een reactie te kennen dat zij het jammer vond dat haar ploeg verloor, maar dat zij het wel een leuke en goede wedstrijd vond. De oorzaak voor het verlies is volgens haar te wijten aan het feit dat de speelsters van CLD veel te laat in de wedstrijd het juiste ritme wisten te vinden. Ook zij beaamt dat de overwinning beide kanten kon opgaan, ‘it could ‘ve been anyones game’. Tricia is van mening dat in Game 2 CLD vanaf het begin zaken strakker moet aanpakken om succesvol te kunnen zijn.

2015HHPL15

Coach Andy Hooghart geeft tijdens de time-out aanwijzingen aan de dames van De Arend.

Coach Andy Hooghart van De Arend is van oordeel dat zijn ploeg een redelijke start heeft gehad in de wedstrijd. ‘We hebben zeker aan het begin ons gehouden aan onze game plan.’ Andy sprak zijn tevredenheid uit over het verdedigend spel van zijn dames, alleen plaatste hij de kritische kanttekening dat het team op cruciale momenten, mogelijk door concentratieverlies, steken liet vallen. Ook in de aanval mag er naar zijn idee zorgvuldiger met de kansen worden omgesprongen.  ‘CLD hadden wij veel eerder in de wedstrijd de mentale klap moeten geven, maar we hebben 7 tot 8 kansen niet benut. De vrije worpen hebben we ook heel slecht genomen,’ aldus Andy. De oefenmeester van De Arend verwacht dat game 2 sowieso moeilijker wordt en dat CLD de nodige aanpassingen zal gaan plegen.  ‘CLD staat met de rug tegen de muur, voor hen is het win or go home’, legt Andy uit. ‘Wij zullen betere afspraken moeten maken over onze verdediging en mijn zorgenkind blijft de afronding. Al met al zie ik de dames van De Arend wederom in de finale staan,’ aldus de zelfverzekerde Andy.

Eerder op de dag won regerend landskampioen Yellow Birds in de dames hoofdklasse eenvoudig met 64-32 van SCVU.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal dames De Arend in de play-offs op een 1-0 voorsprong tegen CLD

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012