Lesley Dhanradj: ‘zij kwamen steeds terug nadat wij uitliepen’

2015HHPL23

Xavier Elburg van De Arend gaat hard naar de basket terwijl Cherin Lachman van SCVU een buiteling naar de vloer maakt en teamgenoot Panka help defense speelt.

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 5 juli 2015 - Regerend landskampioen SCVU kwam bij de opening van de play-offs in de heren hoofdklasse in een bomvolle Ismay van Wilgen sporthal, goed uit de startblokken tegen “nieuwkomer” De Arend onder leiding van Wilfred Zeefuik en Duncan Elburg. De Arend maakte na meer dan 2 decennia een terugkeer in de play-offs op het hoogste niveau. SCVU begon zeer agressief in het eerste kwart terwijl De Arend moeite had om de agressiviteit te matchen. Halverwege het eerste kwart lukte dit wel door het agressieniveau op te schroeven. De Arend zag de tegenstander in de eerste drie kwarten steeds een puntenvoorsprong opbouwen, maar maakte steeds een geslaagde inhaalrace. In het vierde kwart was het anders. SCVU stelde orde op zaken en gooide de ervaring in de strijd. Bij De Arend waren er veel turnovers in deze periode en leek het erop als er een deksel op de ring werd geplaatst. Met ongeveer 3 minuten te gaan bij een achterstand van ongeveer 10 punten werd teveel de focus gelegd op de driepunter als belangrijkste aanvalswapen. De balrotatie binnen de ploeg kwam bijna  geheel stil te liggen terwijl er vaal ook te gehaaste beslissingen werden genomen. Uiteindelijk gooide SCVU de wedstrijd op slot, niet met oogstrelend basketbal, maar wel degelijk en effectief genoeg om de 1-0 winst te pakken in de serie.

Captain Lesley Dhanradj merkte tegenover Surinamsports op dat De Arend over veel jonge spelers beschikt die voor het eerst meedraaien in de play-offs op het hoogste niveau. ‘Desondanks hebben zij hun hoofd niet laten vallen. Zij kwamen steeds terug nadat wij uitliepen, maar dat kwam door gehaast spel van ons, maar in het vierde kwart heeft de ervaring een rol gespeeld,’ aldus Lesley die op Facebook heeft aangekondigd aan zijn laatste play-offs bezig te zijn als actieve speler op het hoogste niveau. In de aanloop naar game 2 zal volgens Lesley door SCVU gekozen moeten worden voor een strakkere team defense en zal er met meer geduld in de aanval moeten worden gespeeld en wat nadrukkelijker gezocht moeten worden naar de “extra pass”.

Sergio Panka was namens SCVU goed voor 16 punten, 9 rebounds en 4 steals. Hij kreeg goede ondersteuning van Jason Fisher die op key “moments” dodelijk effectief was met zijn schot. Fisher scoorde 11 punten.

Bij De Arend was was K. Monkou goed voor 13 punten, 9 rebounds, 3 steals en 2 spectaculaire blocks. Chayf Elburg scoorde 10 punten, terwijl Mitchel Zeefuik een goede overall bijdrage had met  9 punten, 7 rebounds en 5 steals.  Game 2 wordt op dinsdag 7 juli, om 21.30 uur gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal. 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Lesley Dhanradj: ‘zij kwamen steeds terug nadat wij uitliepen’

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012