Jahmal Henar: ‘op cruciale momenten hebben wij het laten liggen’

2015HHPL1

Yves Goedschalk van CLD scoort middels een dunk. Stefano Eudoxie van De Schakel is net een stap te laat om een poging te kunnen doen de score te voorkomen. 

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 5 juli 2015 – De vierde ontmoeting van de openingsdag van de basketball play-offs ging tussen De Schakel en CLD. Beide ploegen waren over het gehele verloop van de wedstrijd zeer gewaagd aan elkaar. Het laatste was zeker de verdienste van De Schakel met Jahmal Henar en Stefano Eudoxie als trekkers, die het moesten opnemen tegen een CLD met meer spelerspotentieel op de bank en met routinier Sergio de Randamie op het veld. De beslissing in de wedstrijd viel in het vierde kwart. De Schakel kwam met de rug tegen de muur te staan toen sterspeler Jahmal Henar tegenzijn 5e persoonlijke fout aanliep. Gelukkig voor hem zette Stefano Eudoxie, die fel in de verdediging begon in de tweede helft deze lijn voort en trok hij ook zijn ploeg hierin mee. Echter nam Eudoxie ook schoten achter de driepuntlijn en dat is niet de plek waar de beste center van Suriname het effectiefst is in zijn spel.De Schakel stond in de slotseconden nog op een 63-62 voorsprong voordat, Yves Goedschalk, die eveneens een sterke wedstrijd speelde foutief werd afgestopt. Yves toonde zich koelbloedig vanaf de vrije worplijn en scoorde beide vrije worpen, 63-64. In de resterende ongeveer 26 seconden kreeg De Schakel na hun time-out meerdere keren de kans om weer op voorsprong te komen, maar de schoten misten zuiverheid. De stand bleef ongewijzigd en CLD nam een 1-0 voorsprong in de serie. Al met al beloofd deze serie,  een sterke serie te  worden waar mogelijk een game 5 in het verschiet ligt.

Yves Goedschalk zei dat zijn ploeg een mooie game 1 heeft gespeeld en dat er desondanks ook veel misging, maar dat er toch aan het langste eind werd getrokken. ‘ Ik vond dat ons spel er een beetje slordig uitzag en dat moet echt gaan verbeteren. CLD is in een grid op dit moment en zodra iedereen zijn rol speelt, zijn we moeilijk om van te winnen. Ik geloof in mijn team en ik weet zeker dat game 2 er beter zal uitzien,’ aldus Yves. Over zijn belangrijke vrije worpen aan het eind van de wedstrijd zei Yves het volgende: ‘everyone counted on me. Dit is echt een moment in de wedstrijd waarop wij trainen, making the free throws to win the game. Na die actie was het voor ons verdedigen zonder fouten te maken. Het rebounden ging echter slecht, terwijl we juist de rebounds hadden moeten pakken.’

Jahmal Henar was van mening dat De Schakel als collectief een slechte game speelde. ‘Op cruciale momenten hebben wij het laten liggen. Maar ik heb ook veel goede dingen gezien van mijn teamgenoten. Wij hebben gevochten tot het einde en waren zodoende in de gelegenheid om de wedstrijd te winnen. Dus alle props voor deze fighting spirit,’ aldus Jahmal. Over zijn 5 persoonlijke fouten zei Jahmal dat hij de hele wedstrijd steeds een stap te laat was, met als gevoel aan het eind dat hij 5 gekke fouten had gemaakt.

Bij CLD was Yves Goedschalk goed voor 19 punten en 3 steals. Guard Earl Sabajo scoorde 14 punten, pakte 4 rebounds en gaf 4 assists. Zijn totaal van 7 turnover zal in Game 2 omlaag moeten gaan. Dit is vast een uitdaging voor hem. Sergio de Randamie, de rots in de branding van CLD, had een bijdrage van 7 punten, 12 rebounds en 3 blocks. 

 

Bij De Schakel scoorde Mitchel Haas 13 punten. Jahmal Henar was goed voor 12 punten, 6 rebounds en 1 steal. Randall Wip scoorde 12 punten en pakte 3 rebounds. Stefano eudoxie scoorde 12 punten, pakte 7 rebounds en had 2 blocks. Op dinsdag 7 juli wordt om 19.45 uur gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal.

 

 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Jahmal Henar: ‘op cruciale momenten hebben wij het laten liggen’

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012