De Arend verrast SCVU en trekt seriestand gelijk

 G2PL2015A1

Sierlijke schotpoging van Xavier Elburg die overduidelijk put uit zijn recente ervaringen tijdens de Caribean Cup. Xavier heeft zich tijdens de play-offs gemanifesteerd als een van de dragers van de jonge ploeg van De Arend.

Door Marlon Caupain

In een bomvolle Ismay van Wilgen sporthal heeft De Arend op dinsdag 7 juli 2015 gezorgd voor een verrassing in de serie tegen SCVU. De Arend trok de seriestand gelijk door met 72-64 te winnen van de regerend landskampioen van Suriname. In tegenstelling tot game 1 wist De Arend in het cruciale vierde kwart wel de juiste balans te vinden, door grotendeels dit kwart te controleren en vermoeidheid bij de eigen sleutelspelers de baas te zijn. Deze overwinning geeft de blauw-witte formatie ongetwijfeld vertrouwen in de serie, terwijl bij SCVU geen sprake is van paniek. De ploeg teert op ervaring en kwaliteit en heeft in verleden getoond over veerkracht te beschikken.  

G2PL2015A12

Bruce Zamuel van De Arend, in balbezit, zet het op een lopen, met Raoul Blom in de achtervolging.

Volgens Bruce Zamuel van De Arend hebben de kleine dingen zoals uitboxen, scoren van vrije worpen en de husste plays verschil gemaakt. Zamuel bevestigt dat uit de evaluatie is gebleken dat De Arend meer discipline aan de dag moest leggen en dat er te gehaast de ballen werden geschoten, dat zij een betere help defense moesten spelen, zonder reach in fouten en dat er veel meer moest worden gelopen in de aanval. 

G2PL2015A18

Coach Ludwig Belgrave zei dat zaken bij zijn ploeg incidenteel goed gingen. ‘ Als zaken slechts incidenteel goed gaan, win je daarmee geen wedstrijden. Je moet de hele wedstrijd goed spelen om te winnen en dat heeft De Arend gedaan. Ze hebben hard gewerkt. Ze wilden de winst in de wedstrijd meer dan SCVU. Alle loose balls waren voor De Arend. Ik geef ze alle credits, ze hebben nogmaals gezegd hard gewerkt. Die mannen van mij hebben het in de verdediging laten liggen. Ze hebben De Arend alle ruimte gegeven om te spelen, wat in de eerste wedstrijd niet is gebeurd. Ze denken waarschijnlijk van, ach we pakken ze toch, maar in 3 minuten win je geen wedstrijden. Als je slechts 3 minuten hard wil werken win je niet. In game 3 moeten we doen wat we gewend zijn te doen, hard werken, geen ruimte weggeven en ons beste wapen gebruiken, onze defense.  Als we een ploeg onder de 60 punten kunnen houden, weten we zeker dat we van ze winnen,’ aldus coach Ludwig Belgrave.

Bij De Arend was werd Saffierro Fraser de topscorer met 17 punten, daarnaast gaf hij 4 assists. Dancell Leter scoorde 14 punten. Xavier Elburg scoorde 13 punten terwijl Bruce Zamuel goed was voor 12 punten in de ontmoeting. Bij SCVU werden de meeste punten gescoord door Sergio Panka. Hij scoorde 19 punten en pakte daarnaast 5 rebounds. Gylan Watamaleo scoorde 15 punten en pakte 2 steals. Raoul Blom ondersteunde het geheel met een inbreng van 9 punten.  Op donderdag 9 juli aanstaande wordt Game 3 gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal De Arend verrast SCVU en trekt seriestand gelijk

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012