De Schakel herstelt zich in game 2 tegen CLD

 G2PL2015A2

Yves Goedschalkvan CLD scoort de easy points middels een dunk. Easy had CLD het echter niet tegen De Schakel in game 2. 

Door Marlon Caupain

De ploeg van De Schakel heeft zich op dinsdag 7 juli 2015 in game 2 van de play-offs tegen CLD weten te revancheren op het verlies in de eerste ontmoeting. De Schakel won de partij met 76-62. De overwinning kwam echter met een duur prijskaartje. De Schakel raakte sterspeler Jahmal Henar in het vierde kwart kwijt vanwege een recidiverende hamstring blessure. Henar toonde karakter en ging niet bij de pakken neerzitten maar bleef ook vanaf de bank de stuwende kracht voor zijn ploeg. Op het moment dat Henar uitviel had zijn ploeg reeds een grote voorsprong opgebouwd in de wedstrijd. Zijn maatje Stefano Eudoxie zette vanaf het begin van de tweede helft een tandje bij in de verdediging en won meerdere loose ball situaties van zijn directe tegenstanders. Met zijn agressief spel voorkwam hij dat De Schakel door de hoeven zakte. Bij CLD liepen veel zaken fout. Het samenspel was slecht, het energieniveau was laag en er werd met weinig zelfvertrouwen en overtuiging gespeeld. Pas in het vierde kwart konden de mannen van Lloyd Goedhard iets terug doen, maar helaas voor hen was het kwaad al geschied.

G2PL2015A24

Stefano Eudoxie probeert hier tevergeefs het schot van Hesdy Lens van CLD te blokkeren. Eudoxie was in de wedstrijd goed voor  5 punten, 4 rebounds en 3 blocks. 

Na afloop zei Stefano Eudoxie dat de ploeg van De Schakel succesvol was, omdat ze vooral in de verdediging een stuk agressiever waren. Dat vormde volgens hem een belangrijke basis voor hun aanval. Met betrekking tot Game 3 is het volgens Eudoxie belangrijk dat er een goede balans in het eindspel van De Schakel moet zijn om succesvol te kunnen optreden.  ‘We worden namelijk soms nonchalant en dat moeten we niet hebben. Als je het kan afmaken, moet je het afmaken,’ aldus de center van De Schakel.

Volgens Sergio de Randamie zat er te weinig rust in het spel van CLD. ´We hebben de laatste ronde in het regulier seizoen, als we nou voor of achter stonden, met heel veel rust gespeeld, maar vandaag ging het even niet, maar dat betekent niet dat wij onze composure moeten loslaten.´ De Randamie zei desgevraagd dat de onenigheid tussen twee van zijn medespelers te wijten was aan het gebrek aan composure. ´We waren niet aanspreekbaar, we konden elkaar niets zeggen. Ik denk dat wij met elkaar moeten praten om weer dezelfde attitude aan de dag te leggen als voorheen, aldus de center van CLD.

G2PL2015A22

Jahmal Henar van De Schakel ontdoet zich middels een goed uitgevoerde reverse dribble van Yves Goedschalk.

Bij De Schakel was Keith Zinhagel goed voor 17 punten en 4 steals. Jahmal Henar scoorde 13 punten pakte 5 rebounds. Bij CLD werd werd verdedigend specialist Darryl Tolud de topscorer met 13 punten (waaronder 2 driepunters). Guard Shaun Langguth en Yves Goedschalk waren beide goed voor 11 punten in de wedstrijd. Op donderdag 9 juli aanstaande wordt Game 3 gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal De Schakel herstelt zich in game 2 tegen CLD

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012