De Arend op een 2-1 voorsprong in de serie tegen SCVU

G32015IW3

Saffierro Fraser van De Arend brengt zichzelf in schietpostie. Jason Fisher (links) van SCVU kijkt verslagen toe. Fraser scoorde 11 punten, pakte 4 rebounds en gaf 2 assists in de ontmoeting.

Door Marlon Caupain

Op donderdag 9 juli 2015 wist de jonge ploeg van De Arend opnieuw vriend en vijand te verassen door een 2-1 voorsprong te nemen in de serie tegen SCVU. SCVU werd door de mannen van coach Wilfred Zeefuik opzij gezet met een 70-65 score. De Arend begon sterk aan de competitie en maakte een sterke indruk in de eerste 2 ronden van de competitie om vervolgens ietwat weg te zakken in de derde ronde. Tijdens de play-offs weten de blauwe vogels boven zichzelf uit te stijgen en een hoger niveau te halen ten opzichte van de gehele reguliere competitie. Daarmede is 1 ding in ieder geval duidelijk geworden tijdens deze play-offs. Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

G32015IW4

Sergio Panka van SCVU is bezig de aanval op te zetten voor SCVU. Xavier Elburg (links) van De Arend houdt hem nauwlettend in de gaten.

SCVU vroeg veel van routinier Sergio Panka, die samen met Gylan Watamaleo en Earvin de Randamie het hart vormt van de rood-witte formatie. Raoul Blom bood hen goede ondersteuning. Hij kwam namens SCVU sterk uit de startblokken en  scoorde in totaal 16 punten in de wedstrijd. Bij SCVU lagen de tekenen van vermoeidheid aan de oppervlakte, omdat er fysiek veel van de sleutelspelers werd gevraagd. De ploeg van De Arend speelde gedurfd en toonde niet onder de indruk te zijn van de bijna reeds legendarische kampioenenstatus van SCVU. De Arend speelde met een duidelijke leidersrol  voor Mitchel Zeefuik, met vertrouwen tegen SCVU. De jongeling Xavier Elburg toonde zich in het vierde kwart met zijn degelijk spel en mooie scores van onschatbare waarde voor De Arend. Desalniettemin zal ook hij moeten leren dat onenigheid met een medespeler, niet thuishoort op basketbalveld omdat daar juist saamhorigheid moet worden getoond.

Sergio Panka was bij SCVU goed voor een overall prestatie van 10 punten, 7 rebounds en 3 steals. Earvin de Randamie scoorde 8 punten en pakte 7 rebounds. Gylan Watamaleo scoorde eveneens 8 punten. Bij De Arend speelde Mitchell Zeefuik zijn beste wedstrijd dit seizoen en scoorde 18 punten. Bruce Zamuel was goed voor 17 punten, 6 rebounds en 3 steals. Dancell Leter scoorde 14 punten, pakte 12 rebounds en had 3 steals in de wedstrijd.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal De Arend op een 2-1 voorsprong in de serie tegen SCVU

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012