Actie spanning sensatie maar ook bloed bij CLD vs De Schakel

G32015IW10

Shaun Langguth van CLD probeert Milton Mewinzak van De Schakel te passeren.

Door Marlon Caupain

Op donderdag 9 juli 2015, wist De Schakel in een tumultueuze wedstrijd voor de tweede keer op rij in de play-offs serie de winst te pakken CLD. De Schakel won de ontmoeting met 76-65. Jahmal Henar van De Schakel zat in uniform op de bank, maar vervulde vooral de rol van chearleader voor zijn ploeg. Henar raakte in game 2 geblesseerd aan zijn hamstring. De grote vraag vooraf was uiteraard of De Schakel zonder de aanwezigheid van Henar een vuist zou kunnen maken CLD. Stefano Eudoxie stepped up his game. Hij kreeg goede ondersteuning van Keith Zinhagel die een fantastische play-offs speelt en zich weet te ontpoppen als de grote plaaggeest van CLD.

G32015IW8OO

Maar tumult was er ook. In de tweede helft raakte Sergio de Randamie na een duel op de vloer met Jethro Wirth buiten zinnen, haalde hij uit naar Wirth en werd hij gediskwalificeerd door de arbiters. Omdat De Randamie in zijn lange carriere in-en buiten Suriname niet bekend was met onsportief gedrag vroegen wij naar zijn versie, van wat zich had afgespeeld. Hij vertelde teleurgesteld te zijn in de wijze waarop de tegenstander wil winnen. Hij zei hard te zijn geraakt door Wirth, nadat de scheidsrechter voor een jumpball had gefloten, echter wist De Randamie niet of hij door een elleboog of een vuist was geraakt, omdat hij zijn ogen gesloten hield en in een houdgreep lag. ‘Maar het is allemaal zo snel gegaan,’ zegt de center van CLD. Van anderen zou De Randamie hebben vernomen dat het om een elleboog ging. ‘Toen ik opstond was ik nog kalm,’ zei De Randamie. Nadat de CLD’er het bloed vanaf zijn gezicht zag druipen, ging bij hem het licht uit en ging hij zijn tegenstander te lijf. ‘Toen zag ik bloed sijpelen langs mijn gezicht en toen ging het verkeerd bij mij. Hij (Wirth, red. Surinamsports) heeft het opzettelijk gedaan. Ik ben voor hard en fysiek spel, maar dit is geen basketbal meer,’ aldus de CLD center, die zich kwetsbaar opstelde in het interview en zijn relaas gaf.

Wij spraken ook hoofdcoach Raymund Sabajo van De Schakel. Na de overwinning stond bij hem een gevoel van tevredenheid op de voorgrond. Hij vond dat zijn ploeg ondanks de afwezigheid van Henar een goede prestatie had geleverd door hard te werken en saamhorigheid te tonen op het veld. De strategie was on een aantal keyplayers van de tegenstander te limiteren, middels fysiek spel, maar ook om hun niet te laten penetreren. De pijlers waren gericht op de afstandsschoten van Yves Goedschalk en Earl Sabajo. Zijn ploeg moet naar zijn idee met dezelfde inzet de komende wedstrijd tegemoet en als collectief optreden. Hij gaf verder aan dat het op dit moment onduidelijk is wanneer Henar weer inzetbaar zal zijn.

Biuj De Schakel was Keith Zinhagel goed voor 19 punten terwijl Randall Wip 18 punten voor zijn rekening nam.  Bij CLD was Yves Goedschalk goed voor 18 punten in de wedstrijd.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Actie spanning sensatie maar ook bloed bij CLD vs De Schakel

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012