CLD forceert vijfde wedstrijd tegen De Schakel

G42015IW16

Darryl Tolud van CLD scoort de winnende basket middels een floater.

Door Marlon Caupain

De mannen van CLD  onder leiding van Lloyd Goedschalk hebben op zondag 12 juli 2015 een beslissende vijfde game weten te forceren tegen De Schakel, door een 78-77 overwinning te boeken op de groen-witte formatie. De beslissing viel in de slotseconden in de wedstrijd toen Darryl Tolud met een floater CLD op voorsprong wist te brengen. Kort daarvoor was het oud CLD'er Randall Wip die met een mooie score onder de basket, (76-77) De Schakel op voorsprong had gebracht. In de slotminuten van de wedstrijd werd de aan zijn hamstring geblesseerde Jahmal Henar in het veld gebracht om te zorgen voor een betere balans binnen de ploeg. De actie van de technische staf van De Schakel, die vooral imponeerde als een wanhoopsdaad, pakte niet in het voordeel uit van de jongens van de Idsingastraat.

G42015IW15

Supporters van De Schakel dachten dat Randall Wip hier De Schakel met een reverse lay-up definitief op voorsprong bracht (76-77) totdat Darryl Tolud daar een stokje voor stak.

De wedstrijd werd opnieuw erg fysiek gespeeld, maar ditmaal liet CLD in fysiek opzicht wat meer van zich spreken. Jermain Benn van De Schakel kreeg in de wedstrijd een onsportieve fout tegen zich gefloten toen hij tot tweemaal toe een kopstoot uitdeelde op de borststreek van de speler Gefferie van CLD. Een diskwalificerende fout zou beter in relatie hebben gestaan met de ernst van zijn actie. Overigens was het dezelfde handeling van Zinedine Zidane die een wereldkampioenshap heeft gekost voor Frankrijk toen hij tegen Italië rood werd gekleurd.. Binnen het kamp van De Schakel begint men zich serieus af te vragen of Sergio de Randamie na zijn diskwalificatie door de arbiters in game 3 zal moeten verschijnen voor de Tuchtcommissie. Gemeend wordt dat er geen rapport door de scheidsrechters is opgesteld na afloop van game 3 terwijl dit gelet op zijn aandeel (agressief gedrag) wel het geval zou moeten zijn. Wij hebben niet kunnen natrekken of er wel-of geen rapport is opgesteld door de arbiters.

G42015IW12

Yves Goedschalk van CLD zoekt tussen 4 verdedigers van De Schakel naar een opening.

Volgens Yves Goedschalk was het een mooie game met 2 ploegen die goed speelden. ‘Het was een must win situatie voor ons. De enige manier om dat te doen was met een total team effort. Als team hebben we mooi samengespeeld en daar ben ik erg trots op. Game 5 wordt opnieuw een must win situatie. We zijn al vaker in soortgelijke situaties geweest, dus we weten wel hoe te handelen. Als we onze defense zo houden en als een team spelen, hebben we een goeie kans iets speciaals te doen. Game 5 is ons team weer compleet en meer dan ooit zijn wij bereid te werken voor en met elkaar voor een finale plek,’ aldus Yves Goedschalk.

G42015IW11

Mitchel Haas van De Schakel probeert Yves Goedschalk (links) en Shaun Langguth op snelheid te passeren.

Mitchel Haas van De Schakel zei dat De Schakel de wedstrijd zelf uit handen heeft gegeven door teveel balverlies, een niet consistente verdediging en slechte communicatie. ‘Onze mentale weerbaarheid is nog niet wat het wezen moet, maar in game 5 zal dat wel aanwezig zijn. In game 5 zullen wij onze verdediging moeten aanscherpen, ervoor zorgen dat wij minder turnovers maken en onze vrije worpen benutten. Aanvallend lukt het bij ons wel, maar uiteraard begint het bij de verdediging. Als jij niet scoort, scoort je tegenstander ook niet,’ aldus Michel Haas.

Bij CLD werd Yves Goedschalk ondanks zijn vijfde persoonlijke fout in het vierde kwart, de topscorer met 21 punten. Routinier Dwight Berkleef vulde de opengevallen plek van Sergio de Randamie goed in met 14 punten en 8 rebounds. De internationals Darryl Tolud en Earl Sabajo scoorden elk 10 punten in de wedstrijd. Bij De Schakel was Gideon Wielingen goed voor 21 punten en 6 rebounds. Mitchel Haas scoorde 19 punten en was ook nog eens goed voor 5 blocks. Stefano Eudoxie scoorde 12 punten en pakte 8 rebounds. Game 5 wordt op dinsdag 14 juli om 20.00 uur gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal CLD forceert vijfde wedstrijd tegen De Schakel

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012