CLD op basis van geloof in eigen kunnen naar finale

G52015PLSC8

Guard Earl Sabajo is in de lucht op zoek naar de vrije man bij CLD, die hij vervolgens ook zal weten te vinden.

Door Marlon Caupain

Op dinsdag 15 juli 2015 heeft de ploeg van CLD alle supporters van De Schakel versteld doen staan. CLD vocht zich na een achterstand van 9 punten geheel terug in het vierde kwart en won in een low scoring game met 50-54 van de jongens van Raymund Sabajo. CLD zal het in de finale in een best-of-five serie opnemen tegen de jonge talentvolle ploeg van De Arend.

Bij De Schakel maakte Jahmal Henar zeer verassend deel uit van de startende 5. Met zijn hart op de juiste plek, maar gehinderd door zijn blessure, probeerde Jahmal binnen zijn beperkte mobiliteit alles te geven voor zijn ploeg. De discussie of het verstandig is geweest hem op te stellen zal ongetwijfeld voor-en tegenstanders kennen. Door te spelen werd er een risico genomen welke kan leiden tot verergering van zijn hamstringblessure. Uiteraard gaf zijn aanwezigheid op het veld vertrouwen en een positieve prikkel in de richting van zijn medespelers. Aan de andere kant kun je hieruit ook concluderen dat het niet werd aangedurfd om het succes in handen te leggen van de speelmakkers van Jahmal. CLD daarentegen heeft zijn aanwezigheid op het veld nauwelijks uitgebuit door zijn blessure op de proef te stellen door hem nadrukkelijk op te zoeken in de aanval met het doel hem harder te laten werken in de verdediging. De knappe verdienste van sterspeler Jahmal was een double double met 11 punten, 10 rebounds, 1 block en 1 assist.

Het eerste kwart kende een gelijk opgaand verloop getuige de scores van 11-11, 13-13 en 15-15. Twee vrije worpen van Dwight Berkleef aan het einde van het eerste kwart zorgden voor een kleine voorsprong, 15-17. Er werd geen oogstrelend basketbal gespeeld door beide ploegen, maar de druk op de wedstrijd zorgde voor genoeg spanning in de wedstrijd en bezorgde het publiek toch nog een genotvolle avond.

G52015PLSC9

Stefano Eudoxie van De Schakel toont zijn dribbelkwaliteiten tegenover Hesdy Lens van CLD. Stefano scoorde in de wedstrijd slechts 5 punten en pakte 3 rebounds.

CLD nam begon goed aan het tweede kwart, maar zag een voorsprong van 3 punten, 19-22 als sneeuw voor de zon verdwijnen. De Schakel hanteerde in de verdediging een 2-3 zone welke naast de verhoogde intensiteit goed uitpakte voor de ploeg. Met scores in the paint en de fast break gepaard gaande met een leidende rol voor Randall Wip en Keith Zinhagel, bepaalde De Schakel de ruststand op 33-25.

In het derde kwart schakeldeTeam Green terug naar man-to-man verdediging. Deze verdedigingsvorm hield goed stand in dit kwart. De Schakel speelde in deze fase vol vertrouwen Het derde kwart werd afgesloten met een stand van 47-38, waarbij iedereen behalve de spelers van CLD ervan overtuigd waren dat de finale gespeeld zou gaan worden tussen De Schakel en De Arend.

 In het vierde kwart zette CLD een tandje bij. Met name Sergio de Randamie en Yves Goedschalk lieten zich ondersteund door Earl Sabajo en Hesdy Lens van hun beste kant zien. In verdedigend opzicht werd De Schakel gedwongen tot het maken van turnovers terwijl vrijwel alle loose balls gingen naar CLD. Puntje voor puntje kroop CLD dichterbij terwijl De Schakel enorme moeite had om te scoren. Met 2.22 op de klok had Team Green nog maar een voorsprong van 2 punten, 49-47. Korte tijd later kwam CLD op gelijke hoogte, 49-49. Met 1.04 min. op de wedstrijdklok kwam CLD op voorsprong, 49-51. Om vervolgens de wedstrijd met een cruciale rebound van Sergio de Randamie, gevolgd door een threepoint play middels    een fall away jumper in the paint van Hesdy Lens, af te sluiten met een stand van 50-54l Groot was na afloop van de wedstrijd de verslagenheid bij spelers en staf van De Schakel die beseften dat zij de voorsprong en de finale zelf uit handen hadden gegeven en slechts drie schamele punten uit vrije worpen hadden gescoord in het vierde kwart..

G52015PLSC4

Center Sergio de Randamie van CLD passeert eenvoudig Jahmal Henar op de baseline, waarbij Jahmal in een uiterste poiging langs achter hem probeert de bal afhandig te maken.

Sergio de Randamie zei na de wedstrijd het volgende: ‘we hebben niet opgegeven. Ik denk eigenlijk dat dit een replay van vorig jaar was, want vorig jaar stonden ze ook 10 punten voor en begonnen ze al te feesten, terwijl wij bleven knokken tot aan het eind.’ Toen Hesdy Lens in the dying seconds met de bal omhoog ging, ging er maar 1 ding door het hoofd heen van Sergio, ‘als hij die bal mist dan pak ik die bal.’ Met betrekking tot de finale tegen De Arend had Sergio het volgende te zeggen: ‘het is een pittige tegenstander, het zijn jonge jongens, maar als wij met onze ervaring spelen en niet op en neer proberen te rennen met hun, zou het wel moeten lukken.’

Bij De Schakel was Keitrh Zinhagel goed voor 15 punten, 4 rebounds en 3 steals. Randall Wip die geblesseerd uitviel in de tweede helft, scoorde 10 punten in de wedstrijd. Bij CLD werd Yves Goedschalk opnieuw de topscorer met 14 punten en gaf hij  3 asists. Hesdy Lens scoorde 10 punten en pakte 2 rebounds. De eerste game in de finale wordt op 16 juli gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal. Voorafgaand aan deze wedstrijd zal de eerste finale game in de dames hoofdklasse tussen De Arend en Yellow Birds worden gespeeld.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal CLD op basis van geloof in eigen kunnen naar finale

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012