De Arend na overtime op 1-0 voorsprong in finale tegen CLD

FGAreCLDAreYB1

Bruce Zamuel in een krachtige drive naar de basket terwijl 4 verdedigers van CLD dit proberen te verhinderen. Er is vanaf de tribune ook kritiek op Zamuel alszou hij de bal te lang in zijn bezit houden, maar de guard speelt toch echt de sterren van de hemel deze play-offs. 

Door Marlon Caupain

Op donderdag 16 juli 2015 is het de mannen van coach Wilfred Zeefuik gelukt om na verlenging de leiding te nemen in de finale play-offs serie tegen CLD. De Arend kwam goed uit de startblokken en speelde vol zelfvertrouwen.  Met Sergio de Randamie in een nadrukkelijke leidersrol probeerde hij CLD ervoor te behoeden mee te gaan met het dodelijk tempo van De Arend. Sergio speelde een sterke rol onder de borden en was er persoonlijk danook verantwoordelijk voor dat CLD niet reeds in de reguliere speeltijd opzij werd gezet door De Arend. In het eerste kwart ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. De Arend nam een 16-15 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

FGAreCLDAreYB10

Saffierro Fraser van De Arend in zweefvlucht naar de basket voor 2 punten.

In het tweede kwart wist De Arend een kleine voorsprong op te bouwen. Geleid door Bruce Zamuel, die op MVP niveau speelde, maar met goede ondersteuning van Saffierro Fraser en Xavier Elburg,  penetreerde De Arend regelmatig naar de basket afgewisseld met schoten van achter de driepuntlijn.  In de verdediging werden Earl Sabajo, Yves Goedschalk, Darryl Tolud en Lorenzo Adasi continu onder druk gezet om een goede aanvalsopbouw te verhinderen. Aan het einde van de wedstrijd behaalde De Randamie 7 turnover terwijl Adasi verantwoordelijk was voor 6 turnovers. Ploegen zochten de kleedkamer op bij een stand van 32-27.

De inhaalrace van CLD werd reeds ingezet in het derde kwart en niet zonder resultaat. Met behulp van veel fast break points wisten de mannen van coach Lloyd Goedschalk het verschil te maken. CLD won dit kwart met 13-19 en bepaalde daarmede de stand op 45-46.

FGAreCLDAreYB12

Met 0-1 seconde op de klok, had Darryl Tolud CLD bij een stand van 55-55 naar de overwinning kunnen schieten, maar hij miste.

In het vierde kwart vocht CLD zoals nu eenmaal bekend is van de ploeg, zich mentaal en middels punten terug in de wedstrijd. Het allerlaatste schot van Darryl Tolud bij een stand van 55-55 in reguliere speeltijd had CLD alsnog de winst kunnen bezorgen indien hij had gescoord, maar hij miste. Kort daarvoor had De Arend ook de kansen laten liggen om vanaf de vrije worplijn de overwinning te pakken. Beide vrije worpen werden gemist. In de verlenging maakte CLD een uitgebluste indruk. Het was overduidelijk dat de 5 loodzware wedstrijden uit de vorige serie tegen De Schakel hun tol eisten tegen Team Blauw. De Arend won de wedstrijd met 70-64 en daarmede won in game 1 jeugdigheid, snelheid en fitheid het van ervaring, lengte en kracht.

Bij De Arend werd Bruce Zamuel de topscorer met 20 punten en had hij daarnaast het indrukwekkend cijfer van 8 steals en gaf hij nog eens 5 assists in de wedstrijd. Xavier Elburg scoorde 11 punten terwijl Saffierro Fraser 9 punten en 4 steals voor zijn rekening nam. Bij CLD kwamen de meeste punten van niemand anders dan Yves Goedschalk, met 17 punten. Sergio de Randamie scoorde 10 punten en pakte 9 rebounds. Lorenzo Adasi en Darryl Tolud scoorden elk 7 punten.  Game 2 wordt op zondag 19 juli aanstaande gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal De Arend na overtime op 1-0 voorsprong in finale tegen CLD

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012