De Arend trekt seriestand gelijk in finale tegen Yellow Birds

FG22015IW20

De jeugdige Chennelien Longfur van De Arend in verdedigende positie tegenover Naomi Feller van Yellow Birds. Feller scoorde slechts 2 punten in de wedstrijd, maar pakte wel 4 rebounds voor haar ploeg.

Door Marlon Caupain

Yellow Birds maakte op zondag 19 juli 2015 in game 2 van de finals een goede start in het eerste kwart tegen De Arend. Middels goed aanvallend spel legden Lydia Tolud en Abigail de Rijp de basis voor 4-10 stand aan het einde van het eerste kwart.

De Arend legde na het pover optreden in het eerste kwart meer strijdlust aan de dag in het tweede kwart. Met Marcella Sedoc als motor van het geheel, aangevuld met de snelheid van de jeugdige Chennelien Longfur, kwam De Arend zelfs terug tot 9-12. Ketura Neede en Cheyenne Naarden namen vervolgens bij Yellow Birds met de fast break als belangrijk wapen, het heft in handen en bepaalden de ruststand op 13-18. Een score van C. Riedewald in de slotseconden van het tweede kwart voorkwam erger voor De Arend.

In het derde kwart trok De Arend het compleet register aan verdedigingsvormen open. Coach Andy Hooghart was zoekende naar de meest optimale verdedigingsvorm tegen de regerend landskampioen. De inspanningen van coach Hooghart zorgden voor de ommekeer in de wedstrijd en resulteerden in een verschil van 5 punten aan het einde van het derde kwart, 34-29.

De Arend zette het offensief voort met een bepalende rol voor Marcella Sedoc, Cindy-Jane Vianen, Chennelien Longfur en Deborah Flamingo. Middels 2 benutte vrije worpen van Marcela Sedoc werd de eindstand bepaald op 41-33. Daarmede trok De Arend de seriestand gelijk, in de best-of-five games in de finals.

Marcela Sedoc leverde voor De Arend een goede overall prestatie. Zij scoorde 11 punten, pakte 7 rebounds, had 5 steals, 3 blocks en gaf ook nog eens 3 assists in de wedstrijd. Cindy-Jane Vianen scoorde 7 punten, pakte 8 rebounds en had 7 steals in de game. Bij Yellow Birds was Ketura Neede goed voor 11 punten, gevolgd door Cheyenne Naarden met 7 punten en 6 rebounds. Abigail de Rijp scoorde 7 punten, pakte 9 rebounds en had 4 steals in de wedstrijd. Good old Lydia Tolud scoorde 6 punten en pakte het respectabele aantal van 13 rebounds. Game 3 wordt op donderdag 23 juli gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal.

Coach Andy Hooghart van De Arend toonde zich kritisch over zijn eigen ploeg. ‘Onze afronding moet beter. We zijn niet koelbloedig genoeg. In de eerste helft was dit weer het geval, maar in de tweede helft kwam er een opleving en dat gaf ze nog meer spirit om harder te werken. In game 3 moeten we beter afronden, harder werken in de verdediging en moeten de opdrachten goed worden uitgevoerd,’aldus de strenge Hooghart.

De strijd om de derde en de vierde plaats tussen SCVU en CLD, werd gewonnen door SCVU met 54-32. Bij SCVU werd C. Adriaansz de topscorer met 22 punten. Bij CLD werd Zephanya Zeefuik de topscorer met 19 punten.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal De Arend trekt seriestand gelijk in finale tegen Yellow Birds

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012