De Schakel derde tijdens SBA play-offs

 FG22015IW21

Earvin de Randamie van SCVU begaat hier de aanvallende fout op Xavier Emanuels van De Schakel.

Door Marlon Caupain

De ploeg van De Schakel heeft op zondag 19 juli 2015, in de Ismay van Wilgen sporthal, beslag weten te leggen op de derde plek in de play-offs van de SBA, door met 82-77 te winnen van vijfvoudig landskampioen SCVU. De ruststand was 42-38. Bij De Schakel werd  Stefano Eudoxie de topscorer met 35 punten, gevolgd door Gideon Wielingen met 21 punten. Bij SCVU werd Raoul Blom de topscorer met 20 punten gevolgd door Earvin de Randamie met 17 punten.

FG22015IW23A

Ludwig Belgrave stoorde zich tijdens de wedstrijd mateloos aan wat hij omschreef als de "arrogante houding" van scheidsrechters, die weigeren een gesprek met hem aan te knopen over gepleegde calls. 

Ludwig Belgrave doet stapje terug

Eerder deze week spraken wij coach Ludwig Belgrave van SCVU. Hij blikte terug op zijn 6-jarige loopbaan als coach bij SCVU. Binnen deze periode pakte hij 5 titels met de hoofdmacht. Maar hij vertelde dat het niet alleen een periode van triomf was, maar dat hij ook met veel negativiteit werd geconfronteerd. Hij zei dat het hem opviel dat er werd geprobeerd om het SCVU ten koste van andere ploegen moeilijk te maken 'en het is 'ze' volgens zijn zeggen, 5 jaar lang niet is gelukt, 'omdat we steeds gemotiveerd terugkwamen,' aldus de getergde coach. 'Ik heb veel meegemaakt als coach, waaronder ook oneerlijke situaties. Ik heb als sporter in hart en nieren, hier altijd mee weten te dealen,' aldus Belgrave. Hij vertelde dat de oplossingen in voorkomende gevallen, voor hem niet moeilijk waren te bedenken, omdat hij zich altijd wist te verplaatsen in de positie van de spelers. 'Ik heb als speler ook meegemaakt dat de hele hal niet van je hield, maar dat heeft mij als speler gemotiveerd om juist één van de beste te worden. En juist  dat heb ik mijn spelers meegegeven. Op het moment dat je zo denkt, gaat het je ook lukken en het is 5 jaar gelukt.' Belgrave kondigde aan een stapje terug te zullen doen. Hij is op dit moment niet langer van plan de positie van hoofdcoach te bekleden binnen SCVU.  Zijn gedachten gaan nu uit naar een positie als coach in een lagere klasse, binnen SCVU. Na alle hectiek van de afgelopen jaren en de druk die dit met zich meebracht, wil de succescoach het de komende periode een stuk rustiger aandoen. 

 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal De Schakel derde tijdens SBA play-offs

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012