De Arend heeft landstitel binnen handbereik

FG22015IW25

Guard Earl Sabajo van CLD tracht middels een tear drop tot scoren te komen. De verdediging van De Arend kan weinig uitrichten tegen zijn actie.

Door Marlon Caupain

De mannen van coach Wilfred Zeefuik hebben het in game 2 van de Finals, welke gespeeld werd op zondag 19 juli 2015, in de Ismay van Wilgen sporthal, opnieuw geflikt. Van CLD werd in een low scoring game met 56-55 gewonnen. In een wedstrijd welke qua kijkwaarde minder scoorde dan game 1, maar zeker niet minder spannend was dan de vorige game, kwam De Arend middels een jumphook van Mitchell Zeefuik op een 7-2 voorsprong met 3.18 min. te gaan in het eerste kwart. Scores van Yves Goedschalk (drive naar de basket) en Sergio de Randamie (8 punten en 4 rebounds) bezorgden CLD 4 extra punten in dit kwart. Een succesvolle drive naar de basket van de ingevallen jeugdige Xavier Elburg, bepaalde de stand aan het einde van het eerste kwart op slechts 12-6. In de eerste speelperiode bracht CLD vooral zichzelf in problemen door de vele turnovers.

In het tweede kwart waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Beide ploegen hanteerden een man-to-man defense. Lorenzo Adasi nam in dit kwart zijn ploeg op sleeptouw en maakte het De Arend met zijn snelheid en penetraties, knap lastig. Met 2.19 op de klok bepaalde hij middels een drive naar de basket de stand op 22-21. De Arend zou daarna via een baseline jumper van C. Webster uitlopen naar 24-21. Het was opnieuw Adasi die met 35.5 seconden te gaan in het tweede kwart beide vrije worpen scoorde en ploegen op gelijke hoogte bracht, 26-26. Uiteindelijk was het Shaun Langguth, die met 7.1 seconden te gaan, vanaf de vrije worplijn een fout van Saffierro Fraser afstrafte, door beide vrije worpen te benutten, 26-28. Dit was tevens de ruststand.

FG22015IW26

Saffierro Fraser van De Arend (7 punten en 5 rebounds) heeft zo zoetjes aan patent op soortgelijke zweefvluchten richting de basket, als bijgaand op de foto.

In het derde kwart lukte het De Arend om een kleine voorsprong rond de 4 punten op te bouwen. De grootste voorsprong in de wedstrijd voor De Arend (7 punten) deed zich voor nadat Bruce Zamuel vanuit een setplay na de time-out, met 2.35 min. te gaan een driepunter scoorde, 39-32. CLD kwam daarna hard terug. Met een hoofdrol voor Shaun Langguth en Dwight Berkleef werd de stand aan het einde van het derde kwart bepaald op 42-36.

In het vierde kwart lukte het CLD om middels een driepunter van Shaun Langguth na een offensieve rebound van De Randamie en een steal van Adasi met 4.39 op de klok, een voorsprong van 2 punten te nemen in de wedstrijd, 49-51. Een cruciale technische fout van Langguth, hielp De Arend met 1.49 op de klok, behoorlijk in het zadel. Xavier Elburg scoorde vervolgens 2 van de 3 vrije worpen en vanuit het balbezit dat daarna volgde scoorde Zamuel met 1.29 min. de 54-53. De spelers van CLD hebben de zinloze technische fout van Langguth (liep hard weg met de bal na een call van scheidsrechter Delano Oehlers), niet in dank afgenomen. Met 1.17 min te gaan bracht Adasi, die misschien van alle spelers van CLD het meest boos was op Langguth, CLD voorbij De Arend door 2 vrije worpen te scoren, 54-55. Met 57.4 seconden te gaan waren 2 vrije worpen van Zamuel voldoende om aan het einde van de game de winst binnen te halen, 56-55. Maar kansloos was CLD niet. Een verkeerde pass van Xavier Elburg met 20.4 seconden te gaan, gaf Adasi de gelegenheid om de gamewinner te scoren, maar zijn schot kwam op de achterkant van de ring terecht. De Arend neemt daardoor een comfortabele 2-0 voorsprong in de serie. Maar in game 1 was het ook een close game in reguliere speeltijd waarbij indien Darryl Tolud zijn laatste schot had gescoord en Adasi in game 2 zijn laatste schot had gescoord, De Arend tegen de 2-0 achterstand zou aankijken. Het geluk van CLD uit de vorige serie tegen De Schakel is nu een factor van betekenis bij Team Blauw. Met extra rust in de benen heeft CLD op donderdag 21 juli in de must win situatie, alle gelegenheid om hard terug te slaan. De druk ligt nu volledig bij CLD.

FG22015IW24

Yves Goedschalk van CLD maakt een krachtige actie naar de basket.

Wij vroegen Yves Goedschalk van CLD om een reactie. 'Om het 2-1 te maken moeten we donderdag winnen. Zo simpel is het. Game 2 was een mooie game. Beide teams hebben tot het eind gestreden en De arend won de wedstrijd. Ik vind persoonlijk dat ik wat meer moet gaan doen in the offense en the defense. (Red. Surinamsports; 3 punten, 2 assists en 0 rebounds in de game). Ik verwacht dus meer van mezelf. We hebben nu 2 games verloren van een goed team. We zijn in een must win situatie terecht gekomen, maar daar zijn we al vanaf vorig jaar, jammer genoeg vaker in terechtgekomen. We hadden een must win to get in the playoffs, een must win to get to the finals two years in a row, but we are here and we are still standing. Het is een beetje onze identiteit geworden. Het is niet vanzelfsprekend dat we weer terug komen als zo vaak daarvoor, maar als er een team is die het kan, dan is het CLD. Ik heb alle believe in CLD dat we onze foutjes corrigeren voor de next game en daarna zien we wel. It is one game at a time,' aldus de openhartige Yves Goedschalk.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal De Arend heeft landstitel binnen handbereik

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012