Yellow Birds nog 1 zege verwijderd van prolongatie titel

G3IW2015S1

Lydia Tolud van Yellow Birds zet een tear drop in om tot scoren te komen.

Door Marlon Caupain

Paramaribo - Op woensdag 23 juli 2015 nam de ploeg van Yellow Birds een 2-1 voorsprong tegen De Arend in de best-of-five serie in de finals van SBA dames hoofdklasse. Yellow Birds boekte een 56-47 overwinning op De Arend.

Met als belangrijkste inzet, de fast break noteerde Yellow Birds een 7-0 voorsprong in het eerste kwart. Het duurde bijkans 3 minuten eer Cindy-Jane Vianen de eerste punten namens De Arend kon optekenen. De Arend zou er blijk van geven moeilijk tot scoren te komen en zou nog slechts 4 punten scoren in het kwart. Yellow Birds scoorde met de fast break als belangrijk wapen in totaal 14 punten in het eerste kwart.

De eerste score in het tweede kwart kwam op naam van Suelle Shepperd (7 punten) na een drive naar de basket, gebruik makend van een spin dribble, 18-16. Yellow Birds liet geen twijfel bestaan over de offensieve impulsen en nam een 19-10 voorsprong . Het was M. Flamingo die met een rake driepunter met ongeveer 4 minuten te gaan op de wedstrijdklok, De Arend naar 19-13 schoot. Haar ploeg speelde in deze periode een man-to-man defense, maar bracht daarmede de tegenstander niet van slag. Met 4.10 min. te gaan, schoot ploeggenote Marcela Sedoc op haar beurt ook een rake driepunter en bepaalde stand op 21-16, terwijl zij kort daarvoor een easy lay-up had gemist. Met een tear drop over 2 verdedigers van Yellow Birds bepaalde Vianen de De ruststand op 27-19. Yellow Birds bleef zondermeer de baas in dit kwart.

In het derde kwart bracht de goed spelende Ketura Neede van Yellow Birds, haar ploeg op een voorsprong van 15 punten, 36-21. Korte tijd later scoorde Shepperd opnieuw vanuit een fast break situatie en bepaalde de stand 38-23. De Arend had simpelweg geen antwoord op de fast break van de Gele Vogels. De Arend probeerde een press defense te spelen. Daardoor verandderde het spelbeeld en kreeg het publiek een rommelige fase in de wedstrijd voorgeschoteld. Met 2 rake vrije worpen, bepaalde Chayenne Naarden van Yellow Birds de stand aan het einde van het kwart op 42-28.

Yellow Birds stond haar tegenstander in het vierde kwart toe, om enkele punten te kunnen inlopen. De Arend probeerde middels de man-to-man defense druk te zetten op de speelsters van Wilfred Gallant, maar Naomi Feller en Lydia Tolud hielden het hoofd koel en zorgden ervoor dat hun ploeg niet in de problemen kwam. De Arend won dit kwart met 14-19, maar verloor wel de wedstrijd.  Bij Yellow Birds was Naarden goed voor 12 punten en 4 assists. Feller had een goede all round prestatie met 12 punten, 7 assists en 5 rebounds. Bij De Arend was Marcella Sedoc goed voor 15 punten, 7 rebounds en 4 steals. Cindy-Jane Vianen scoorde 12 punten, pakte 4 steals, maag gaf geen assists. Yellow Birds maakte in totaal 28 turnovers tegenover 23 van De Arend.

Coach Andy Hooghart kreeg een in zijn ogen, onterechte technische fout tegen zich gefloten in de wedstrijd. De coach bleef zo lang in zijn woede hangen, dat hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn ploeg uit balans bracht. Het was dankzij de coulance van de scheidsrechters dat hij niet in de gelegenheid werd gesteld om voortijdig plaats te nemen op de tribune. Bij winst op zondag 26 juli aanstaande kan Yellow Birds voor de derde keer op rij beslag leggen op de landstitel. De Arend is niet kansloos. De blauw-witte formatie zal een grote teameffort moeten leveren, waarbij de sleutelspleesters Marcelo Sedoc  en Cindy-Jane Vianen triple-double cijfers moeten halen, of er dicht tegenaan moeten leunen. Ook zullen zij moeten uitzoeken hoe ze elkaar kunnen versterken door dichterbij de basket effectief t e zijn. Pick and roll situaties, zouden een uitkomst kunnen bieden tegen de sterke formatie van Yellow Birds. Tegen de fast break zal er een snellere transistie van aanval naar verdediging moeten plaatsvinden.  Ook zal De Arend een betere job onder borden moeten doen, want Yellow Birds won ook die strijd met 29 tegen 24 rebounds. 

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Yellow Birds nog 1 zege verwijderd van prolongatie titel

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012