CLD pakt eerste zege in de finals

G3IW2015S2A

Lorenzo Adasi van CLD maakt een drive naar de basket. Saffierro Fraser van De Arend gebruikt zijn lichaam om dit te verhinderen.

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 23 juli 2015 - De Arend begon geruggesteund door een 2-0 voorsprong in de serie, voortvarend aan de wedstrijd tegen CLD. Saffiero Fraser nam de eerste 9 punten van De Arend voor zijn rekening maar, hij zag Sergio de Randamie wat terug doen met zijn snelle 5 punten. De wedstrijd kende een nerveuze start aan beide kanten. Slechts een enkeling op het veld leek de spanning onder controle te hebben. CLD gaf echter van meet af aan de boodschap af, dat ze waren gekomen om een fysieke wedstrijd te spelen, met name onder de borden. Je kan je natuurlijk afvragen waarom deze troef nu pas werd ingezet. CLD hanteerde een strakke man-to-man defense. Toch kwam de ploeg van De Arend ruim aan de leiding. Met 1.18 min. op de klok schoot Bruce Zamuel raak vanachter de driepuntlijn, 9-16. Yves Goedschalk die na zijn slechte prestatie in game 2, vanaf de bank begon, leek erg geprikkeld te zijn om een veel betere prestatie te leveren. Hij scoorde meteen uit zijn eerste actie met een running one hander. Met een tip in zorgde Chayf Elburg voor de laatste score in het kwart, 15-20.

De ommekeer in de wedstrijd kwam in het tweede kwart van CLD. Een score onder de basket van routinier Winston Bosk, zorgde voor een voorsprong van 1 punt voor CLD, 27-26. Ploegen namen vervolgens afwisselend de leiding in de wedstrijd. Met 28 seconden op de klok was het opnieuw Goedschalk die middels een drive naar de basket zijn ploeg een voorsprong van 3 punten bezorgde, 35-32. Vanaf de vrije worplijn werd nog 1 keer gescoord door CLD en dat bepaalde de ruststand op 36-32

Het lukte De Arend in het derde kwart om de voorsprong weg te werken, maar CLD kwam steeds sterk terug. In dit kwart was de pijlsnelle Lorenzo Adasi de man die het verschil maakte met zijn penetraties naar de basket en de hoofdbrekens die hij de defensie van De Arend bezorgde. De Arend liet ditmaal na om behoorlijk druk te zetten op guards van CLD. Daardoor groeiden ze in hun spel en was het niet noodzakelijk dat De Randamie hulp hoefde te bieden in de opbouw van de aanval. Daardoor kon De Randamie volledig de fysieke strijd aangaan met Zamuel. Deze zware fysieke strijd die rond de basket werd geleverd, ging ten koste van het aanvallend spel van Zamuel, die zich overigens verdedigend goed van zijn taak kweet. Het derde kwart werd afgesloten met een stand van 41-44 op het scorebord.

In het vierde kwart bracht Hesdy Lens met 4.22 min te gaan, middels 2 benutte vrije worpen, CLD op een voorsprong van 8 punten, 58-50. De Arend had in deze fase moeite om uit de pressing defense van CLD te komen. Middels 2 benutte vrije worpen deed Zamuel iets terug voor De Arend, 58-52. Daarna was het de beurt aan Xavier Elburg die twee maal scoorde vanaf de vrije worplijn na een fout van Hesdy Lens, 58-54. Met 2.07 was het opnieuw Xavier Elburg (4 punten, 6 rebounds) die na een blocking foul van Earl Sabajo, (zijn vierde fout), De Arend naar 58-53 schoot. Adasi scoort daarna een cruciale driepunter waarmee hij De Arend met de rug tegen de muur plaatst, 60-55. Fraser zou daarna nog 1 vrije worp scoren. Met 18.2 seconden te gaan zorgt Yves Goedschalk vanaf de vrije worplijn voor een 61-56 score na een fout van Dancell Leter van De Arend. Een schotpoging daarna van Xavier Elburg trof geen doel. Adasi mocht vervolgens het karwei afmaken en de eindstand bepalen op 63-56. Teleurgesteld dropen de in grote getale opgekomen feestvierders van De Arend af, na de wedstrijd. Het publiek had zich verzekerd van het eerste kampioenschap na 35 jaar, CLD dacht daar heel anders over. Nu ligt de druk bij De Arend. De blauw-witte formatie zal zich beter moeten instellen op het fysieke spel van CLD en moeten overgaan tot de uitvoer van zaken die wel goed hebben gewerkt in game 1 en 2, maar die geen onderdeel uitmaakten van de gameplan in game 3.

Bij CLD was Adasi the man of the match met 13 punten, 3 steals, maar ook 6 turnovers. Yves Goedschalk was zeer energiek in de wedstrijd. Hij scoorde 10 punten en pakte 4 steals. Bij De Arend was Saffierro Fraser sterk aanwezig met  22 punten en 5 steals. Zamuel scoorde 9 punten en pakte 4 steals.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal CLD pakt eerste zege in de finals

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012