De Arend trekt seriestand opnieuw gelijk tegen Yellow Birds

G4IW2015CH29

Naomi Feller van Yellow Birds neemt het op tegen opponent Chenelien Longfur van De Arend.

Door Marlon Caupain

Op zondag 26 juli 2015 is het de ploeg van De Arend voor de tweede keer in de best-of-five serie gelukt, de stand gelijk te trekken tegen de regerend landskampioen Yellow Birds. De Arend won met een total team effort, maar ook een glansrol van Marcella Sedoc de wedstrijd met 52-44.

Bij Yellow Birds was het gemis van Suelle Shepperd in de fast break en haar penetraties naar de basket duidelijk voelbaar. Ondanks de vele turnovers in het eerste kwart aan de zijde van De Arend namen zij met 3 minuten te gaan een 9-5 voorsprong. Yellow Birds hanteerde een zone verdediging. Chayenne Naarden bracht met 2.25 min. op de wedstrijdklok de achterstand terug tot 2 punten, 9-7. Ketura Neede bepaalde kort voor het einde van het kwart stand op 11-10, maar een at the buzzer score van Conchita Riedewald, deed De Arend toch iets uit lopen op de tegenstander, 13-10. Coach Wilfred Gallant stak daarna zijn ongenoegen over de kwaliteit van de verdediging van Yellow Birds niet onder stoelen of banken.

In het tweede kwart liep Ketura Neede een slag aan de knie op, maar na een behandeling met onder andere ijs zou ze later de wedstrijd vervolgen. Een jumper van Naomi Feller van Yellow Birds met 6.32 min te gaan bezorgde Yellow Birds een voorsprong van 1 punt, 15-16. De guard van Yellow Yellow Birds die over een goede set basketbal skills beschikt zou in de toekomst (wellicht met een andere mindset) moeten uitvogelen hoe het vrouwenbasketbal te domineren. Even later zou Feller middels een rake driepunter de stand bepalen op 19-21. Met 2.23 min op de wedstrijdklok scoort G. Marica middels een threepoint play na een fout van Cyarah Kensmil en bepaalt de stand op 24-21. De Arend maakte in deze fase van de wedstrijd gebruik van een 1-2-2 zone verdediging. Korte tijd later trok Abigail de Rijp middels een rake driepunter de stand gelijk 24-24. De Arend nam daarna het heft in handen en bouwde middels een at the buzzer score van Cindy-Jane Vianen een voorsprong van 5 punten op, (29-24) aan het einde van het tweede kwart.

G4IW2015CH32

Marcella Sedoc van De Arend probeert tot scoren te komen, terwijl zij wordt verdedigd door Abigail de Rijp van Yellow Birds.

Lydia Tolud van Yellow Birds die het tweede kwart vanaf de bank bekeek, werd bij een stand van 31-27 in het veld gebracht. Een raak geschoten turnaround jumper en een benutte bonus vrije worp van Naomi Feller hielden Yellow Birds in de wedstrijd, 33-30. Yellow Birds hanteerde in deze fase een 2-3 zone verdediging. De jeugdige Chenelien Lonfur zou uit een vrijwel onmogelijke hoek middels een running one hander namens De Arend de stand bepalen op 35-30. 5 punten op rij van Marcella Sedoc binnen 30 seconden, waaronder een driepunter bezorgden Yellow Birds een forse dreun in de wedstrijd, 41-29. Aan het einde van het derde kwart nam De Arend een voorsprong van 10 punten, 46-36.

De Arend zou in het gehele vierde kwart de leiding blijven behouden. Yellow Birds deed er alles aan om de achterstand geheel in te lopen, maar het mocht niet baten. Het spel werd in het vierde kwart door beide ploegen iets fysieker gespeeld, waarbij de arbiters iets meer toelieten. Zoals eerder aangegeven won De Arend de ontmoeting met 52-44. Tot overmaat van ramp voor Yellow Birds, werd coach Wilfred Gallant kort na het laatste fluitsignaal gediskwalificeerd door de arbitrage.

Bij De Arend werd Marcella Sedoc de topscorer met 21 punten, maar was zij ook verantwoordelijk voor 8 rebounds en 3 steals. S. Esajas was goed voor 8 punten. Cindy-Jane Vianen pakte 8 rebounds in de wedstrijd en scoorde 6 punten.  Voor Yellow Birds scoorde Naomi Feller 14 punten en pakte zij 4 rebounds. Chayenne Naarden nam 8 punten voor haar rekening en pakte 4 steals. De beslissende game 5 wordt op dinsdag 28 juli om 20. uur gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal De Arend trekt seriestand opnieuw gelijk tegen Yellow Birds

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012