Uitreiking BT4 diploma's

DSC 7923

Op de foto van links naar rechts:Wilfred Zeefuik, Luciën Nijman, Marlon Caupain, Ludwig Belgrave en de directeur van het Ministerie van Sport en Jeugd zaken de heer Luciano Mentowikromo. Hurkend, Gertrude Soesman. Foto: Marlon Caupain.

Paramaribo - Op zaterdag 26 maart 2016 vond in het Lalla Rookh gebouw de bekroning plaats op een intensieve opleidingsperiode van 6 maanden voor het behalen van het BT4 diploma. De opleiding voor basketbaltrainers kwam tot stand middels een voortrekkersrol van de Vereniging van Basketbal Trainers en Officails (V.B.T.O.) in nauwe samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond en de Surinaamse basketbal Associatie.

Het cursorisch gedeelte was de laatste 6 weken van de opleiding grotendeels voor rekening van de speciaal uit Nederland overgekomen hoofddocent Piet Brouwer. Oud eredivisie coach Rupert Clemens sloot zich in de laatste fase aan bij het team der examinatoren. De overige examinatoren/docenten waren Gilbert Soesman (opleidingscoördinator), Runaldo Pierau, Henk Mac Nack en Piet Brouwer.

Een verplicht onderdeel van het onderwijs vormde het verzorgen van presentaties welke voor belangstellenden vrij toegankelijk was. Daarnaast is door de heer Brouwer een praktijkexamen van alle deelnemers afgenomen. De volgende workshops maakten onderdeel uit van de opleiding: offense en special plays, offense en fast break, defense 1 en 2, coaching, sportpsychologie, jaarplanning, Long Term Athlete Development motorische vaardigheden en talentontwikkeling, training geven, arbitrage en spelregels, inspanningsfysiologie en energiesystemen, meerjarig sporttechnisch beleid. Het bijhouden van een portfolio maakte een verplicht onderdeel uit van de opleiding.

Het diploma is gelijkgesteld aan het Nederlandse BT4 diploma welke het recht geeft om te mogen coachen op eredivisie niveau en nationale selecties te mogen coachen. Daarnaast worden de geslaagden geacht ook meer op te leiden binnen de eigen organisatie, beleid te (helpen) maken en ook meer leiding te geven.

Voor het BT4 diploma kwamen in aanmerking: Ludwig Belgrave, Luciën Nijman, Marlon Caupain, Wilfred Zeefuik en Dwight Riedewald. Gertrude Soesman kwam in aanmerking voor het BT3 diploma.

U bevindt zich hier: Home Sport Basketbal Uitreiking BT4 diploma's

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012