Sportnieuws in het kort 13/06/13

sportnieuwskortrz

Basketbal (Verenigde Staten)

In de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd|) wordt game 4 van de NBA play-offs gespeeld. De San Antonio verdedigen verrassend in eigen huis een 2-1 voorsprong tegen titelverdediger Miami Heat. De Spurs wonnen grandioos in wedstrijd 3 van de Heat met een stand van 113-77. In wedstrijd 2 was het de Heat die raken klappen uitdeelde (84-103) aan San Antonio. In wedstrijd 3 werd een NBA record neergezet door 16 driepunters op rij te scoren. LeBron James kreeg veel kritiek te verwerken na Game 3. De superster wordt geacht in scorende zin meer verantwoordelijkheid naar zich toe te moeten trekken. Echter heeft de MVP van de afgelopen Finals het moeilijk omdat enerzijds zijn schotpercentage in de laatste wedstrijd tegenviel en hij niet op consistente basis kan rekenen op de steun van sterspelers Chris Bosh en Dwayne Wade. Tony Parker raakte in Game 3 licht geblesseerd. Uit het MRI onderzopek dat werd verricht, kwam naar voren dat Parker een lichte hamstring blessure heeft opgelopen. Als de voortekenen niet bedriegen, zal hij normaal van de partij zijn in Game 4. Bij hem staat de druk extra hoog op dit moment, omdat hij zijn boezemvriend en medespeler, center Tim Duncan een vijfde NBA titel heeft beloofd aan het einde van het huidige seizoen. 

Oud NBA ster Jason Kidd, is momenteel de man die de meeste kans maakt om hoofdcoach te worden bij de Brooklyn Nets.

Voetbal

Lionel Messi, sterspeler van Barcelona en diens vader hebben zich mogelijk schuldig gemaakt aan belastingontduiking. Zijn vader, Jorge Messi wordt volgens de aanklacht als de hoofdverdachte gezien.

Nederland verliest kansloos met 3-0 van Spanje tijdens de EK U-21. Coach Cor Pot geeft in een interview tegenover de NOS aan hier niet wakker van te liggen. Door een veredeld B-elftal het veld in te sturen tegen Spanje, mag Oranje het in de halve finale opnemen tegen Italië. Critici vrezen dat het momentum bij de Oranjeploeg helemaal weg is door de verloren partij.

Leandro Bacuna zal FC Groningen verruilen voor Aston Villa. Bacuna heeft bij Villa een contract voor dre jaar getekend.

Huub Stevens heeft een principeakkoord bereikt met de Griekse club Paok Saloniki. De Nederlandse trainer was vorig jaar nog in dienst van Schalke 04, maar werd ontslagen door de clubleiding.

Royston Drenthe oud-speler van onder andere Feyenoord en Real Madrid, heeft een contract voor 3 jaar getekend bij Reading, in Engeland. 

Volleybal

Van 14 tot en met 17 juni, zal de nationale ploeg van Suriname het in het kader van de WK kwalificatie wedstrijden 2014 in Italië het in eigen huis opnemen tegen Guatemala, Anguilla en Martnique. Wij hebben international Ayrton Tjong A Hung gevraagd om voor Surinamsports vooruiot te blikken op het toernooi. Verslag volgt. 

Atletiek

Yohan Blake heeft van de Jamaicaanse atletiekbond een wildcard voor deelname aan de WK gekregen. Dat betekent dat Olympisch kampioen op de 100 meter, Usain Bolt zich deze maand zal moeten kwalificeren, voor deelname aan de WK in de zomer in Moskou. Op de 200 meter mag Bolt wel direct aan de start verschijnen.

U bevindt zich hier: Home Sport Overig Sportnieuws in het kort 13/06/13

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012