Andrew Murray pakt SVB bekertitel voor Nishan 42

BFIN3

Nishan 42, de kersverse bekerkampioen van Suriname.

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 12 april 2015 – Nishan 42, de huidige koploper in de 1e klasse competitie van de SVB,  wist op knappe wijze regerend landskampioen in de hoofdklasse, Inter Moengo Tapoe volkomen te verassen door een 1-0 overwinning te boeken op de torenhoge favoriet. Het winnende doelpunt werd gemaakt door niemand minder dan Andrew Murray, die in de afgelopen maanden heeft getoond van onschatbare waarde te zijn voor de ploeg uit Meerzorg. Het doelpunt kwam in de 28e minuut tot stand vanuit een hard geplaatst schot van de Guyanees vanaf de rand van het strafschopgebied in een fase waarbij Inter de bepalende ploeg was op het veld en veelvuldig in balbezit verkeerde.

BFIN2

Anthony Holder van Nishan 42 maakt een sliding op de bal.

In de tweede helft hebben de mannen van trainer Jeroe getracht het tij te keren, echter zonder succes. In de aanvoerlijn vanuit de defensie van Inter werd het middenveld regelmatig overgeslagen, terwijl de spitsen van Inter gemakkelijk onschadelijk werden gemaakt. Toch kreeg Inter een drietal goede mogelijkheden, waarvan twee in blessuretijd om de gelijkmaker te scoren, maar de schoten misten precisie.

BFIN1

Andrew Murray van Nishan 42 ziet de bal achter de Inter goalie verdwijnen. Het goudhaantje trok vervolgens een sprint naar de tribune om zijn doelpunt met ontbloot bovenlijf met zijn mede-spelers en supporters te vieren.

Na afloop van de wedstrijd spraken wij met matchwinner Andrew Murray over het doelpunt dat hij scoorde. ‘ This was the moment I have been waiting for. I was waiting for Inter to make an mistake and that happened. We showed today that we came to do things. Tonight we were strictly disciplined. We played compact and stayed focused,’ aldus de dolblije Murray.

De teleurgestelde trainer Hesron Jeroe van Inter vertelde dat zijn jongens het verlies aan zichzelf te danken hadden, omdat zij veel kansen hadden verprutst. Daarnaast werden de afspraken om via de flanken aan te vallen niet goed uitgevoerd. ‘Nishan heeft maar 1 kans gekregen en ze hebben gescoord, dat is voetbal nou eenmaal, als je niet scoort ga je niet winnen’ aldus Jeroe.

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Andrew Murray pakt SVB bekertitel voor Nishan 42

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012