Leo Victor deelt de punten met Inter Moengo Tapoe

LVIMT2R1

Spelmoment uit de wedstrijd tussen Leo Victor en Inter Moengo Tapoe.

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 22 april 2015-In de hoofdklasse competitie van de SVB ontving Leo Victor regerend landskampioen Inter Moengo Tapoe  in het Franklin Essed stadion. Inter begon de wedstrijd met 4 verliespartijen op rij in de benen. In de competitie werd recent van Notch verloren, terwijl tijdens de bekerfinale de meerdere in Nishan 42 moest worden erkend. In CFU verband werd van Alpha United uit Guyana en Central FC uit Trinidad verloren.

In de eerste 20 minuten nam Leo Victor het initiatief in de wedstrijd. Met de opbouw door het centrum en het aanspelen van de spitsen over de flanken, probeerden de leeuwen gevaarlijk te worden. In het spel van Inter Moengo Tapoe zat weinig lijn. De ploeg lijkt in een vormcrisis te verkeren. Het zelfvertrouwen, wat een belangrijk kenmerk van de ploeg is, kwam niet tot uiting in de wedstrijd. Ook was er sprake van veel balverlies in de eerste helft. Beide ploegen creëerden geen gevaarlijke kansen in de eerste 20 minuten. Daarna kwam Inter beter in de wedstrijd te zitten en kregen zij meer voet aan de grond op het middenveld. Het gevaarlijkste moment in de eerste helft deed zich voor in de 37e  minuut toen Leo Victor spits Poina diep in het centrum van de aanval werd aangespeeld, maar  hij vond keeper Obrendo Huiswoud van Inter op zijn weg. In het laatste kwartier kantelde de wedstrijd opnieuw alleen was toen een gelijk opgaand verloop te bemerken

De tweede helft begon met een identiek spelbeeld uit de laatste 15 minuten van de eerste helft. In de 65e  minuut kreeg Inter een penalty toegekend door scheidsrechter toen Ives Vlijter in het strafschopgebied ten val werd gebracht. Jimmy Patrick scoorde feilloos vanaf de 11 meter stip, 0-1.

In de 75 minuut kreeg Kareem Kwassie van Inter een goede scoringskans toen hij zich in het strafschopgebied met een kapbeweging knap ontdeed van 2 verdedigers, maar met het rechterbeen van keeper Sersinio Profijt bleek voldoende om de  0-2 te voorkomen.

Leo Victor kwam in de 79e minuut op gelijke hoogte toen Miquel Cronie diep werd aangespeeld en de uitgelopen Huiswoud wist te passeren. Gelijk daarna voerden de leeuwen het offensief op om de 3 punten te pakken.

In de 81e minuut kwam Furghill Lie A Kwie van Leo Victor in scoringspositie, maar hij maaide half over de bal heen. In het verdere verloop van de wedstrijd werd niet meer gescoord, het bleef 1-1. Na de wedstrijd lieten enkele spelers en supporters uit het Leo Victor kamp op niet mis te verstane wijze hun ontevredenheid over de arbitrale leiding blijken. De afwezigheid van de politie in het stadion speelde bij de heftigheid van de protesten een cruciale rol.

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Leo Victor deelt de punten met Inter Moengo Tapoe

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012