Leo Victor doet goede zaken tegen Botopasie

 

SVBLVBP1

Rejerdo Naana van Leo Victor heeft zijn ploeg op een 1-0 voorsprong gebracht in de wedstrijd tegen Botopasie.

 

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 25 april 2015 - Leo Victor mocht het in de strijd om de bezetting van de tweede plaats in de hoofdklasse competitie van de SVB opnemen tegen de ploeg van Botopasie, die het moest stellen zonder coach Rodney Abel (uitlandig). Leo Victor kwam in het Franklin Essed stadion al in de eerste minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt Rejerdo Naana, die met een geplaatst schot vanuit het centrum van de aanval de keeper Kensly Walden passeerde. Leo Victor wist in het eerste speelkwartier een licht voordeel op te bouwen. In het tweede speelkwartier kreeg Botopasie meer voet aan de grond, waardoor de wedstrijd een gelijk opgaand verloop kreeg. In de 37e minuut had Steven Dima van Botopasie de kans om de gelijkmaker te scoren, maar hij krulde de bal net naast het doel van keeper Sersinio Profijt.
In het laatste kwartier van de eerste helft had de wedstrijd een kanteling doorgemaakt met Botopasie als de bepalende ploeg in het veld. Grote kansen werden echter niet gecreëerd. Ploegen zochten de kleedkamer bij het ingaan van de rust op met een stand van 1-0.

SVBLVBP2

Morris Linga werkt de bal weg uit de defensie van Botopasie.

 

Tweede helft

Botopasie kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft maar kon niet voorkomen dat in de 46e minuut Leo Victor op een 2-0 voorsprong kwam. Conswello Gregor wist met het rechterbeen fraai af te ronden op aangeven van Fughill Lie A Kwie. In de 61e minuut brak Lie A Kwie goed door de defensie van Botopasie Zijn schot kwam via het lichaam van keeper Walden van Botopasie voor de voeten van Gregor terecht, die de bal over het doel punterde. Deze slordigheid aan Leo Victor zijde werd een minuut later door Ilunga Eduards van Botopasie afgestraft met een geplaatst laag schot, waarbij hij de bal in de verre hoek schoot, buiten bereik van keeper Profijt, 2-1.
In de 68e minuut kwam Lie A Kwie andermaal in scoringspositie in het centrum, maar hij vond opnieuw keeper Walden op zijn weg. In de 80e minuut kreeg Leo Victor een penalty toegewezen door de scheidsrechter nadat Nouvelle Akiemboto hands had begaan in het eigen strafschopgebied. De toegekende penalty werd feilloos ingeschoten door Foline Abouna, 3-1. Botopasie zakte qua spel weg na het derde doelpunt van de leeuwen, terwijl bij Leo Victor de goede balcirculatie hoogtij vierde en de wedstrijd moeiteloos kon worden uitgespeeld. Het bleef bij 3-1 in de wedstrijd.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Leo Victor doet goede zaken tegen Botopasie

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012