Suriname boekt magere 1-0 overwinning op Guyana

TSUGY2

De uithaal van Gregory Rigters waarmee hij Suriname op een 1-0 voorsprong bracht.

Door Marlon Caupain

Paramaribo - Op donderdag 30 april nam de nationale voetbalselectie van Suriname onder leiding van Dean Gorré het op tegen de nationale selectie selectie van Guyana. De oefenwedstrijd werd in het Andre Kamperveen stadion gespeeld en diende als voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd later dit jaar tegen Nicaragua. Suriname won de ontmoeting met 1-0 door een doelpunt in de 24e minuut van Gregory Rigters die met een streep vanaf de rand van het strafschopgebied, keeper Akel Clarke van Guyana het nakijken bezorgde. Rigters kreeg in het verdere verloop van de wedstrijd een karrenvracht aan kansen, maar hij faalde in de afronding.

Cronie1

De aanslag van Clive Nobrega op het rechterbeen van Miguel Cronie. De spits liep een kuitbeen fractuur op.

In de 12e minuut in de eerste helft raakte Miguel Cronie ernstig geblesseerd. Met een vliegende tackle van Clive Nobrega, gericht op het rechterbeen van Cronie werd hij bijna letterlijk het ziekenhuis ingeschopt. Cronie liep bij de schandalige actie van Nobrega een kuitbeenbreuk op, waarbij op de foto ook duidelijk is te zien hoe de enkel van Cronie dubbelklapt. Nobrega kreeg van scheidsrechter Dolaini terecht de rode kaart. In Europese competities zorgen aanslagen op de benen zoals gepleegd door Nobrega, ook nog voor een gang richting justitie met een aangifte in de hand.

TSUGY1

De nationale selectie van Suriname. Staand van li. naar re.: Guno Kwasie, Vangelino Sastromedjo (Captain), Jurmen Vallei, Bruce Diporedjo, Ray Frankel. Zittend: Dimitri Apai, Miguel Cronie, Obrendo Huiswoud, Giovanni Waal en Gilberto Eind.

Suriname heeft in de eerste 30 minuten van de tweede helft kunnen domineren door de man-meer-situatie goed uit te buiten. Zoals eerder aangegeven toonde de voorhoede zich niet koelbloedig genoeg. In de laatste 10 minuten kantelde de wedstrijd, waarbij Guyana een paar keer gevaarlijk voor het doel van Obrendo Huiswoud verscheen. Al met al is de overwinning een opsteker voor de Surinaamse ploeg en is de bondscoach in de gelegenheid geweest om zijn mannen aan het werk te zien. Helaas raakte Suriname in het proces Miguel Cronie, een van de beste spitsen van Surinaamse bodem kwijt. Surinamsports wenst Cronie een voorspoedig herstel toe.

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Suriname boekt magere 1-0 overwinning op Guyana

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012