Nishan 42 en Inter MoengoTapoe kampioen in 1e klasse en hoofdklasse

Niskampsvb

De kampioensploeg van Nishan 42 na de 2-1 uit overwinning tegen Jong Rambaan.

Door Marlon Caupain

Op een zeer slecht bespeelbaar veld op het sportpark Nacionello heeft Nishan 42 de titel in de 1e klasse gepakt in een volledig waterballet festijn tegen Jong Rambaan. Op basis van wit wapenfeit promoveert de ploeg uit Meerzorg naar de hoofdklasse van de S.V.B. Het goed opgekomen publiek dat zich niet liet weerhouden door de stromende regen zag twee ploegen die de 3 punten wilden binnenhalen. Uiteraard stond er ook veel eer op het spel. Nishan boekte als promovendus in de 1e klasse het opmerkelijk resultaat om niet alleen het kampioenschap in de 1e klasse te pakken, maar ook het beterkampioenschap.

 Ivan Somoredjo bracht in de 34e minuut Nishan uit een scrimage voor het doel van Jong Rambaan op een 0-1 voorsprong. Nog voor het ingaan van de rust wist Ryan Seales de marge te vergroten naar 0-2. In de 65e minuut riep Derrick Garden bijna het noodlot over Nishan af. Hij pakte een onnodige rode kaart in de wedstrijd vanwege gevaarlijk spel. Jong Rambaan gooide het na de rode kaart van Garden op een aanvalsoffensief. Dit bleef niet zonder resultaat Germaine van Dijck wist de achterstand te verkleinen tot 1-2 middels een prachtige kopbal middels een snoekduik. Nishan deed vervolgens bijna leterlijk de deur op slot voor het eigen doel en zakte op spits Andrew Murray na volledig terug op de eigen speelhelft. Het lukte Jong Rambaan niet meer om te scoren. Na afloop van de wedstrijd vormden de spelers van Jong Rambaan een erehaag voor de kersverse kampioen van de 1e klasse. Dat was een mooi sportief gebaar.

Iets meer dan 100 kilometer verderop, in het district Marowijne, maakte Inter Moengo Tapoe in het Ronny Brunswijk stadion korte metten met Botopasie. Inter stuurde de ploeg uit Brokopondo met een 3-1 verlies terug naar huis. Door deze overwinning pakte Inter voor de derde keer op rij het landskampioenschap in de hoofdklasse van de S.V.B. De doelpunten van Inter kwamen van Xavero Gazon (2x) en Claudio Pinas. Ilunga Eduards scoorde het tegendoelpunt. Obrendo Huiswoud werd opnieuw uitgeroepen tot de minst gepasseerde doelman in de hoofdklasse competitie en kreeg als blijf voor waarderering een trofee. Door de overwinning op Botopasie was Notch verzekerd van het semi-kampioenschap in de hoofdklasse. Een dag later won Notch in hetzelfde Ronny Brunswijk stadion met 4-3 van het bezoekende Leo Victor.

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Nishan 42 en Inter MoengoTapoe kampioen in 1e klasse en hoofdklasse

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012