WK droom Suriname valt in duigen

SurNic1

De nationale ploeg van Suriname, staand van links naar rechts: G. Pokie, G. Rigters, S. Rijssel, A. Amoeferie, G. Eind en J. Baja. Zittend: V. Sastromedjo (captain), J. Vallei, O. Huiswoud, G. Waal en R. Fer.

 

Door Marlon Caupain

Het is Suriname op 16 juni 2015 niet gelukt om Nicaragua, de tegenstander uit Midden-Amerika uit te schakelen in de tweede ronde van de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Suriname verloor de wedstrijd in eigen huis met 1-3. Eerder werd Suriname in de heenwedstrrijd met 0-1 verslagen.

In een bomvol Andre Kamperveen stadion kwam Suriname op het drassig veld in de derde minuut op een veelbelovende een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Roxy Fer. Fer werd diep aangespeeld en was zijn directe tegenstander te snel af en tikte de bal beheerst in de verre hoek, langs keeper Collado Lorente. Nicaragua nam daarna meteen het heft in handen en dwong Suriname om achteruit te zakken in de verdediging. Vanuit de teruggevallen positie speelde Suriname op de lange bal, maar ondervond in het centrum van de defensie van Nicaragua opvallend veel hinder van de rots in hun branding, verdediger Murillo Copete. Enkele minuten na het openingsdoelpunt kreeg Suriname de mogelijkheid om op 2-0 te komen, maar het schot van Gregory Rigters ging over het doel van keeper Lorente. De eerste gevaarlijke tegenstoot van de gasten kwam in de 13e minuut toen Luis Murillio zijn schot uit een vrije trap op de deklat uiteen zag spatten. Het eerste tegendoelpunt van Nicaragua viel nog voor de rust uit een kopbal van Raul Legias, na een fout in de defensie van Suriname.

SurNic13

Roxy Fer brengt Suriname hier op een 1-0 voorsprong. Bondscoach Dean Gorré ziet Fer als een van de grootste talenten van de Surinaamse voetbalvelden met de potentie om hogerop te kunnen spelen en is van mening dat hij gekoesterd zou moeten worden.

Wie gedacht had dat Nicaragua zich na het tegendoelpunt zou terugzakken in de verdediging, kwam bedrogen uit. De gasten bleven met druk naar voren spelen. In de 50e minuut scoorde Manuel Arreola de 1-2 met een prachtige krul vanuit een vrije trap. Toen viel het doek voor Suriname, omdat er nog 4 keer gescoord moest worden om een verlenging te forceren. Na het tweede doelpunt speelden de Nicaraguanen op balbezit. Bondscoach Dean Gorre bracht later Evanni Esperance en Dimitrie  Apai in het veld. Meer dan een korte opleving werden hun invalbeurten niet voor de Surinaamse ploeg. In de 88e minuut liep Roxy Fer tegen zijn tweede gele kaart aan en kreeg hij dus rood. In blessuretijd zorgde Carlos Chavarria dat de WK droom van Suriname zou eindigen in een nachtmerrie, toen hij de 1-3 scoorde.  


U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal WK droom Suriname valt in duigen

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012