Nishan 42 legt beslag op Presidents Cup

PRC1

De succesploeg van Nishan 42.

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 18 oktober 2015 - Nishan 42 heeft opnieuw voor een stunt kunnen zorgen. Ditmaal vormde de Presidents Cup het decor voor opnieuw een triomf voor de kampioen van de eerste klasse competitie en winnaar van de bekercompetitie van het afgelopen seizoen.  Voor een goed gevulde Hoofdtribune van het Andre Kamperveen stadion boekte de ploeg onder leiding van Roberto Gödeken  een 1-0 (0-0) overwinning op regerend landskampioen Inter Moengo Tapoe. De in de tweede helft ingevallen Davi da Silva toonde zich het goudhaantje voor Nishan. De Braziliaan wist met een weergaloze actie op de rechterflank een vrije trap te versieren voor zijn ploeg. Uit de voorzet die werd gegeven knikte Da Silva in de 70e minuut de 1-0 achter de goed keepende Obrendo Huiswoud. Nishan was over de gehele linie de betere ploeg. De ploeg verstoorde regelmatig de opbouw van Inter, waardoor de ploeg van clubpresident Ronny Brunswijk, die als spits aan de wedstrijd begon, moeilijk aan voetballen toekwam. De beste kansen in de wedstrijd waren voor de latere kampioen.

PRC3Kort voor aanvang van de wedstrijd trok de ploeg van Inter zich terug in de catacomben van het stadion om te protesteren tegen het achterwege blijven van de geldprijs van de bekerfinale van 2014. Minister van Sportzaken , Faizel Abdoelgafoer die namens de afwezige president Desire Bouterse de aftrap had verricht, deed na ruggespraak te hebben gehouden met de president de toezegging dat de prijs binnen 3 weken alsnog beschikbaar zal worden gesteld aan Inter, de verliezend finalist van de bekerfinale van het afgelopen seizoen. Van Leo Victor werd toen na penalty’s verloren. De hoofdprijs van 25.000 USD was bestemd voor de leeuwen terwijl Inter een geldprijs won van 10.000 USD. Ditmaal was de hoofdprijs teruggebracht naar 10.000 USD. Inter kwam nu in kwam in aanmerking voor 5.000 USD. 

Foto links: S.V.B. voorzitter John Krishnadath probeert de spelers van Inter richting het speelveld te dirigeren terwijl zij juist aandacht vragen voor het achterwege blijven van de de geldprijs van een jaar eerder.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Nishan 42 legt beslag op Presidents Cup

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012