Botopasie roept Nishan 42 in bekercompetitie halt toe

 

SVBBK9

Spelmnoment uit de wedstrijd in de bekercompetitie tussen Botopasie en Nishan.

Door Marlon Caupain

Op zaterdag 24 oktober 2015 bezocht de kersverse kampioen van de Presidents Cup in het NGVB stadion de ploeg van Botopasie. De geel-blauwe formatie onder leiding van Rodney Abel nam snel het initiatief en overrompelde zodoende de tegenstander door halverwege de verdedigingshelft van Nishan de opbouw te verstoren. Met aansluiting van de vleugelspitsen van Botopasie werd de ploeg van Roberto Gödeken al heel vroeg in de wedstrijd tweemaal in verlegenheid gebracht. Migamba Antomoi ontpopte zich in de 2e (hakbal) en de 5e minuut (afstandsschot) als de “Nishan killer” op het veld. Na de twee doelpunten nam Nishan gelijk het stokje over van Botopasie en dwong de thuisploeg om achteruit te zakken en veelvuldig te verdedigen. Echter was de balcirculatie bij Nishan veel te traag. Botopasie zette de counter toen in als gevaarlijkste wapen, maar werd niet echt gevaarlijk. Nog voor de rust gelukte het Nishan om de achterstand terug te brengen tot 2-1, middels een doelpunt van Andrew Murray. Het was deze zelfde Murray die in de tweede helft zou falen vanaf de penaltystip. Zijn schot werd gekeerd door Theodoris Seedo van Botopasie. In de tweede helft was Nishan opnieuw de bepalende ploeg op het veld, maar kon dit voordeel niet uitdrukken in doelpunten. Het was juist Botopasie die middels een doelpunt van Armand  Lugard op een comfortabele 3-1 voorsprong kwam in de 72e minuut. 10 minuten later kon Ivan Somoredjo vanaf korte afstand voor het doel de pijn voor Nishan enigszins verzachten door de achterstand terug te brengen naar 3-2. Dit was tevens de eindstand.

Na de wedstrijd spraken wij met coach Rodney Abel van Botopasie;

SVBBK10‘Mijn jongens hebben zeker 60% van de opdrachten die ze hebben gekregen uitgevoerd. Ze moesten Nishan opwachten. Nishan moet het hebben van het spel op het middenveld en als Nishan vervolgens  terug moet zakken om de lange pass te geven, hebben ze een probleem. Nishan heeft meer wedstrijdritme in de benen dan wij, omdat zij al een wedstrijd achter de kiezen hadden. Wij zijn conditioneel nog niet waar we willen zijn. In combinatie met concentratieverlies heeft het geleid tot twee gekke doelpunten door Nishan, waarbij zij ook nog een penalty hebben gemist.’ Aldus Rodney Abel.

De opdracht om de opbouw van de tegenstander te verstoren heeft volgens Abel deels gewerkt. ‘Er vloeiden wel 2 doelpunten uit voort, maar daarna viel mijn ploeg terug vanwege gebrek aan conditie. We zijn dus nog niet ready om 90 minuten te spelen. Verder speelde nonchalance van de middenvelders van Botopasie een doorslaggevende rol, welke zich bij de tegenstander vertaalde in een bepalende rol op het middenveld,’ aldus de zegevierende coach van Botopasie.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Botopasie roept Nishan 42 in bekercompetitie halt toe

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012