Deva Boys deelt gevoelige tik uit aan Jong Rambaan

 DEBJR11K4

De van P.V.V. overgekomen Geovanni Tiendarie van Deva Boys, probeert de bal middels zijn lichaam bij zijn tegenstander weg te houden.

Door Marlon Caupain

Paramaribo - Op donderdag 12 november 2015 werd de openingswedstrijd van de eerste klasse voetbalcompetitie van de SVB gespeeld tussen Deva Boys en Jong Rambaan. De ploegen kennen elkaar niet alleen van het grasmat, maar ook in de rechtszaal. Deva Boys kwam in de strijd tussen de twee rivalen in het Franklin Essed stadion in de 24e minuut op een 1-0 voorsprong. Uit een strakke lage voorzet zorgde Debhola Akoela voor het allereerste doelpunt in de eerste klasse competittie van de SVB, seizoen 2015-2016. Kort voor deze actie had Deva Boys reeds de kans om op een 1-0 voorsprong te komen, maar de groen-witte formatie, was toen nog onzorgvuldig in de afronding. De eerste helft werd door beide ploegen in een hoog gespeeld. De acties op de bal waren fel. Desondanks toonde Deva Boys meer lef en waren ze zondermeer de bovenliggende partij. Ongeveer 15 minuten voor het verstrijken van de eerste helft kwam Deva Boys op een 2-0 voorsprong. Geovannie Tiendarie verschalkte keeper Fergilio Lamsberg van Jong Rambaan middels een goed genomen vrije trap. Jong Rambaan bleef aandringen in de eerste helft, maar de aanvalscombinaties van de gastploeg waren onzorgvuldig en weinig verrassend.

DEBJR11K1

De van Nishan 42 overgekomen Marvin Podrono van Jong Rambaan, probeert zijn directe tegenstander te omspelen.

In de tweede helft zat er iets meer vaart in het spel van de mannen van Jong Rambaan coach Edmund Ramkisoen, maar het afgeven van de eind pass bleef slecht. Grote doelrijpe kansen wisten zij echter niet te creëren. In de 57e minuut scoorde Arantis Veira met een intikker uit een snelle uitbraak, de 3-0 voor Deva Boys terwijl de gastploeg in deze fase veel meer balbezit had.

Beide ploegen kregen nog enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen, maar faalden in de afronding. In het laatste kwartier van de wedstrijd zakte het niveau weg, waardoor het spel aan kijkwaarde ging inboeten Toch kon Jong Rambaan in de 90e minuut middels een verzilverde penalty van Germaine van Dijck de eer redden, 3-1.

Bij Jong Rambaan speelden spits Ronny Vrede en verdediger Anthony Thalea mee. Beide spelers kwamen het afgelopen seizoen uit voor Deva Boys. Bij de gastploeg zat de van Boma Star overgekomen keeper Manuel Kowid op de reservebank

 

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Deva Boys deelt gevoelige tik uit aan Jong Rambaan

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012