Botopasie pakt 3 punten tegen Robinhood

HKBTRO4

Cerezo Haabo van Robinhood zet het op een lopen richting het vijandelijk doel.

 

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 14 november 2015 - Robinhood bezocht in haar debuutwedstrijd in het seizoen 2015-2016 van de S.V.B. hoofdklasse competitie, de ploeg van Botopasie in het NGVB stadion. Robinhood begon agressief aan de wedstrijd waarbij de rood-groene formatie meteen ook het initiatief nam. Dit resulteerde in de eerste helft in twee opgelegde kansen voor Robinhood, maar de voorhoede sprong onzorgvuldig met de kansen om. In de 44e minuut raakte Crerezo Haabo van Robinhood met een vlijmharde kogel de dekla, dat was danook de grootste kans voor Robinhood in het eerste bedrijf.  Botopasie speelde in de eerste helft volgens het principe van Engels voetbal, waarbij op de lange bal werd gespeeld. Deze speelwijze bood weinig soelaas, omdat de meeste duels vanuit de lange bal door Robinhood werden gewonnen.  Verder was bij Botopasie de ruimte die tussen de verschillende linies lag veel te groot. Vermeldenswaard is dat coach Rodney Abel van Botopasie reeds in de eerste helft 2 wissels moest plegen vanwege blessures. De ruststand was 0-0.

HKBTRO7

Spelmoment uit de wedstrijd tussen Botopasie en Robinhood.

In het eerste kwartier in de tweede helft was er ondanks er niet meer op de lange bal werd gespeeld, weinig gevaar in het spel van Botopasie te bespeuren .Toch kwam geheel tegen de verhouding in Botopasie op een 1-0 voorsprong. De korte lichtvoetige Omry Doekoe, die in de wedstrijd de meeste persoonlijke duels verloor, kopte de bal feilloos achter keeper Claidel Kohinor. Het doelpunt van Doekoe die korte tijd later werd gewisseld, gaf de thuisploeg een dosis vertrouwen in de wedstrijd. In de 85e minuut scoorde Migamba Antomoi uit een snelle uitbraak met een hard schot met het linkerbeen de 2-0 en velde daarmede het vonnis over Robinhood. Zo pakte Botopasie dus de eerste zege in het prille voetbalseizoen.

Na afloop spraken wij met de zichtbaar blije coach Rodney Abel van Botopasie. Hij vertelde dat Robinhood grotendeels in de eerste helft de dienst uitmaakte op het middenveld. Daarom besloot Abel in de rust het roer om te gooien en niet meer te spelen op de lange bal en is hij dik tevreden met de einduitslag van 2-0.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Botopasie pakt 3 punten tegen Robinhood

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012