Transie pakt winst in klassieker tegen Binhood

RBHTV5

Donnegy Fer van Transvaal aan de dribbel. Ondanks zijn gemiste penalty mag hij terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd.

Door Marlon Caupain

Op vrijdagavond 22 januari 2016 werd in het Franklin Essed de klassieker gespeeld tussen Robinhood en Transvaal. Het goed opgekomen publiek aangevuld met een brassband en danseressen zag beide ploegen volop ten strijde trekken vanaf het eerste fluitsignaal. Transvaal kwam in de 5e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Donnegy Fer nadat teamgenoot Levi Kwakoe ten van was gebracht in het strafschopgebied. Ondanks de voorsprong van de gastploeg, veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen speelden met een behoorlijk tempo en volop, in de aanval. Robinhood kwam in de 28e minuut op gelijke hoogte (1-1) door een doelpunt vanaf de penaltystip van Roxy Fer. Fer werd kort daarvoor in het strafschopgebied neergelegd door de verdediging van Transvaal.  De ruststand was 1-1.

RBHTV7

Spelmoment uit de wedstrijd tussen Robinhood en Transvaal.

In de 48e minuut kreeg Donegy Fer van Transvaal de gelegenheid om vanaf de penaltystip Transvaal naar een 1-2 voorsprong te schieten, maar hij schoot de bal hoog over het doel. Kort daarna was het collega Levi Kwakoe die met behulp van de binnenkant van de paal Claydel Kohinor versloeg en de stand alsnog naar 1-2 tilde. Transvaal, inmiddels de betere ploeg op het veld, wist de marge te vergroten naar 1-3 middels een doelpunt van Juliaans Sorencio. Kort daarvoor had de deklat nog redding gebracht voor Transvaal op een inzet van de Binhood voorhoede. In de laatste minuut van de ontmoeting deed Ricardo Faerber, die de bal voor het doel kreeg teruggespeeld, nog extra zout in de wond van Robinhood, door de 1-4 te scoren. Dit was tevens de eindstand. Transvaal klimtdoor deze overwinning naar 13 punten, terwijl Robinhood blijft steken op 10 punten.

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Transie pakt winst in klassieker tegen Binhood

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012