Nishan boekt eenvoudige overwinning op Notch

 

NHNOT8

Andrew Murray van Nishan '42 is zijn verdediger te snel af en scoort de 3-0 in de wedstrijd.

Door Marlon Caupain

Op zaterdag 23 januari 2016 werd in het Meerzorg stadion de wedstrijd gespeeld tussen Nishan 42 en Notch uit Moengo. Nishan won de ontmoeting met 3-0. De ruststand was 2-0. Jerry Boldewijn nam beide doelpunten in het eerste bedrijf voor zijn rekening. De doelpunten kwamen tot stand uit penalty’s. Miquel Darson van Notch die de overtreding beging die aanleiding gaf tot de eerste penalty, kreeg in de 23e minuut de rode kaart gepresenteerd van de scheidsrechter. In de eerste helft was Nishan de betere ploeg. De ruimtes op het veld werden klein gehouden waardoor de tegenstander nauwelijks ruimte had om tot een goede aanvalsopbouw te komen. Nishan cureerde de meeste kansen in de eerste helft.

NHNOT9

Jerry Boldewijn van Nishan '42 legt aan voor de 2-0 vanaf de penaltystip.

Kort na aanvang van de tweede helft leek er een opleving in het spel te bespeuren van Notch, terwijl Nishan vrij nonchalant van start ging. Tegen de verhoudingen in scoorde spits Andrew Murray van Nishan uit een snelle uitbraak de 3-0. Nishan bleef na het derde doelpunt de bovenliggende partij. Op gezette momenten werd er vrij fel gespeeld door Notch. Cirilo da Costa werd meerdere malen het doelwit van harde acties die op zijn lichaam werden gepleegd. Na ongeveer een uur spelen moest Da Costa toch het veld ruimen toen hij in een kopduel een hoofdwond opliep. Een verdediger van Notch boorde zijn elleboog in het achterhoofd van de Braziliaan. De actie werd bestraft met slechts een gele kaart.

NHNOT4

Wedstrijdcommissaris Hoepel

Na afloop van de wedstrijd stond ondergetekende zoals gebruikelijk en ditmaal samen met een collega fotograaf te wachten bij de scheidsrechters kleedkamer van het stadion om in de gelegenheid gesteld te worden om een foto te kunnen maken van het wedstrijdformulier/statistieken. Nadat de collega fotograaf zijn foto’s had genomen stond ondergetekende vervolgens op het punt diens tweede foto van het tweede formulier te maken. Op dat moment wendde de heer Hoepel zijn hoofd naar ondergetekende toe, keek met een blik vol minachting en vroeg op groffe toon, ‘soema na a mang disi?’ Hoewel het een vraag richting een derde leek werd de vraag wel degelijk aan ondergetekende gesteld. Nadat ondergetekende vroeg wat de aanleiding was om op disrespectvolle wijze het woord te voeren gaf hij andermaal op groffe toon aan ‘mi no sab yu.’ De beschuldigende toon al zou ondergetekende daarmede verwijtbaar zijn geweest om niet tot de inner circle of het netwerk van de heer Hoepel te horen deed ondergetekende verbazen. Toen ondergetekende aangaf dat dit verwijt hem onmogelijk gemaakt kon worden werd de heer Hoepel woedend en rukte de documenten van tafel, waarbij hij op groffe toon en met stemverheffing zei, ‘ie sa teking na a tramang mang’ doelend op de collega fotograaf. De communicatieve vaardigheden en de omgangsvormen van de heer Hoepel laten behoorlijk te wensen over. Vanuit een machtsdronken gevoel en kennelijk de overtuiging zich verheven te voelen boven anderen werd het gesprek gevoerd. Hierbij gaat hij volledig voorbij aan het feit dat het de toon is die de muziek maakt. Dit gedrag is een vertegenwoordiger van de grootste sportbond in Suriname onwaardig. Er had bij twijfel op respectvolle wijze om een perskaart gevraagd kunnen worden. Dit zou ondergetekende hebben getoond. Uiteraard is het heel vervelend om op “bedeltoer” bij de scheidsrechters te gaan om statistieken te krijgen. Wanneer elk voetbalstadion over een elektronisch scorebord met spelersnamen en een goed bijgehouden elektronische administratie zou beschikken, en-of de SVB alle statistieken via een eigen website zou verspreiden, zou het een hoop ellende schelen. Zolang dat punt niet is bereikt meneer Hoepel, vrees ik, DAT WIJ HET ECHT SAMEN ZULLEN MOETEN DOEN! 

 

U bevindt zich hier: Home Sport Voetbal Nishan boekt eenvoudige overwinning op Notch

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012