Yelyco opent vrouwen volleybal play-offs met winst

 

YBY

Yellow Birds zal in game 2 volop aan de bak moeten om nog kans te maken op een finaleplaats tegen Condor. Foto archief Surinamsport/R. Derby.

 Door John Zaalman

PARAMARIBO, 28 maart 2014 - Yelyco is de play-off in de vrouwenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond goed begonnen. Van Yellow Birds werd vrijdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met 3-0 (25-19, 25-20, 25-16) gewonnen.

Het was echter de latere verliezer die fris startte. Yelyco-coach Dion Brunings wees zijn speelsters bij de eerste verplichte technical time-out (5-8) erop dat de acht punten van de tegenstander tot stand kwamen door eigen fouten.

"Laten we de fouten alvast beginnen te minimaliseren", schreeuwde hij zijn speelsters toe. Die oproep ging niet aan dovemans oren voorbij: Yelyco pakte de draad op en maakte onder meer dankzij aces af van onder meer Saidah Loe Sack Sioe. Yellow Birds kon de semi-kampioen in de tweede periode tot 13-13 bijbenenen voordat onder meer Loe Sack Sioe, Mervillo Sno, aanvoerster Keffie Wielingen en Sigourney Kame overnamen en hun team aan een 2-0 setstand hielpen.

In de derde periode werd het niet beter op voor Yellow Birds, dat Yelyco-setter Chagnaz Frankel het duel uiteindelijk met een overspeelbal in het achterveld op slot zag zetten. "Het was geen super gemakkelijke overwinning voor ons, maar we zijn er beslist blij mee", zei Yelyco-coach Dion Brunings.
"Mijn speelsters hebben zich met uitzondering van het begin van de wedstrijd goed aan de opdrachten gehouden. In de tweede wedstrijd zullen we dezelfde strategie toepassen."

Yellow Birds-assistent-coach Leonel Mahabali stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.
"Onze dames waren duidelijk over-gefocust. Ze waren daardoor bang om fouten te maken en dat is ons fataal geworden." Zijn ploeg zal moeten terugslaan in de volgende wedstrijd om nog kans te maken op de finale tegen titelverdedigster Condor. "Het zijn de speelsters die het werk op het veld moeten afmaken. Wij geven de richtlijnen, maar we zijn hoopvol gestemd", aldus Mahabali.-.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Yelyco opent vrouwen volleybal play-offs met winst

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012