Livo laat Yellow Birds knokken voor play-off winst

S11rzYBL

De ploeg van Yellow Birds beleefde een moeilijke eerste wedstrijd tegen Livo. Foto R. Derby.

Door John Zaalman

Paramaribo, 29 maart - Livo heeft laten merken dat er terdege rekening met haar gehouden moet worden. Yellow Birds ondervond dat vrijdagavond aan den lijve in de eerste halve finale volleybalwedstrijd, die met 25-23, 25-23, 25-12 werd gewonnen.

De semikampioen opende na opeenvolgende acties van aanvoerder Roberto Joval en Ayrton Tjong A Hung met een 2-0 voorsprong. Ex-Yellow Birds-speler Nathan Omar nam het eerste punt van Livo (1-5) uit een kanjer voor zijn rekening. Nadat zijn teamgenoten op dreef kwamen, maakten ze het de tegenstander knap moeilijk.

S14rz

De ploeg van Livo. Foto R. Derby.

Livo kwam zelfs op 22-20, maar de ervaring van Yellow Birds bracht uiteindelijk de doorslag. Eurwin Daans zorgde met een blok op Livo-captain Romario Susana voor de setwinst. De tweede periode verschilde niet veel van de eerste. Oud-Yellow Birds-setter Winston Arichero, die gestopt was met volleyballen en na drie jaren terugkeerde, liet de Ismay van Wilgen Sporthal op haar grondvesten schudden. Dat deed hij door de Livo-verdediging voor schut te zetten middels een keiharde smash.

S10rzSP

Yellow Birds coach Jerry Slijngard laat zonder er doekjes om te winden blijken wat hij van de verdediging bij het net verwacht. Foto R. Derby.

De derde set behoorde volledig toe aan Joval, die zowel in het blok, de verdediging, aanval als vanachter de serveerlijn subliem was. Yellow Birds-coach Jerry Slijngard loofde de tegenstander. "Ze hebben ons aardig wat tegenstand geboden. Het was een leuke partij en ik denk dat het publiek heeft genoten", reageerde Slijngard. Het fijne van zijn team vond hij de groei gedurende de partij. "Ze hebben volgehouden en ook getoond vanuit een achterstand terug te komen."

S12rz

Ayrton Tjong A Hung van Yellow Birds in actie. Foto R. Derby.

Lionel Nabibaks vond zijn team goed opereren. "Onervarenheid heeft ons gekilled. Daarnaast is het plotselinge weggaan van Vernon Roos ook van invloed geweest op ons team. "Hij vertrok plotseling uit boosheid, omdat hij niet in actie was gekomen." Nabibaks nam het besluit hem niet te laten spelen omdat hij pas terugkeerde van een knieblessure.

S15rzSP

Eurwin Daans van Yellow Birds krijgt "hulp" van het blok van Livo. Foto R. Derby.

Ploegen staan zaterdagavond weer tegenover elkaar. Hetzelfde geldt voor de broederstrijd tussen Yelyco I en Yelyco II. Het eerste team won vrijdagvond met 25-16, 25-20, 25-12. Debuterende oefenmmeester Giovanni van Dillenburg had de winst verwacht. "We gaan afmaken en ons focussen op de finale." In game 2 zal hij door werkomstandigheden niet van de partij kunnen zijn. Roetoe Raveles van het tweede team liet optekenen dat zijn spelers niet zakelijk genoeg waren. "Ze hadden te veel respect voor het eerste team. Yelyco II kan veel beter en ik verwacht een betere game 2."

 

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Livo laat Yellow Birds knokken voor play-off winst

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012