Postgame interviews 28/3/2014

LivoSPrz

De ploeg van Livo (hier op archiefbeeld) bood behoorlijk tegenstand in de eerste 2 sets tegen Yellow Birds. Foto R. Derby.

 

Door John Zaalman


Yelyco I – Yelco II

Yelyco I won de eerste halve finale confrontatie vrijdagavond in straight sets. Langs de kantlijn zat niet Verdy Getrouw, maar oud-speler Giovanni van Dillenburg. De drievoudig kampioen kreeg het alleen in de tweede set na ietwat benauwd. “Concentratieverlies en teveel geklaag onderling lagen ten grondslag aan het slordig spelen in de tweede set”, reageerde de debuterende coach. De winst was naar zijn zeggen verwacht. “We gaan gewoon afmaken in game 2”, besloot Van Dillenburg.


Tegenhanger Roetoe Raveles schreef het verlies toe aan “het niet naar wens uitvoeren van de opdrachten. Ik heb de spelers duidelijke tactieken meegegeven, maar ze hebben juist meer respect naar het eerste team toe getoond. Yelyco II moest gewoon haar eigen spel spelen.” Hij heeft er alle geloof in dat game 2 een andere koek wordt. “Er kan beslist meer uit dit team gehaald worden. We gaan harder werken en vechten en zeker weten anders uit de verf komen.” Veel tijd heeft hij echter niet aangezien game 2 zaterdagavond wordt afgewerkt in Het Nest.


Yellow Birds – Livo

Yellow Birds heeft in de eerste confrontatie tegen Livo moeten knokken voor de winst. Jerry Slijngard was onder de indruk van het spel van de tegenstander. “Daarnaast was het ook fijn om het spel van mijn team te zien groeien.” In game 2 zal hij dezelfde strategie toepassen. De verrassing binnen zijn gelederen was de terugkeer na drie jaren van setter Winston Arichero. “Hij heeft het niet onaardig gedaan en daarnaast was Roberto Joval ook in goede doen”, liet ‘Overste’ optekenen.


Joval vond de terugkeer een aangename. “Niet dat Jaïr Nobibux het slecht doet. Het is alleen zo dat we de ervaring van Arichero goed kunnen gebruiken. Het publiek heeft genoten en wij hebben als team een goede wedstrijd gespeeld.” Arichero: “Ik heb het gemist en het voelt goed aan om terug te zijn. Het enthousiasme binnen ons moet nog komen, maar het was overall een goede game.” Livo-coach Lionel Nabibaks vond zijn ploeg goed meedraaien, “totdat we een dip kregen bij het weggaan van Vernon Roos.”Zijn speler verkoos ervoor de Ismay van Wilgen Sporthal te verlaten nadat hij de eerste twee sets vanaf de bank moest volgen. “Dat heeft de ploeg beslist van stoot gebracht, maar de jongens hebben toch hun uiterste best gedaan. In de tweede wedstrijd komen we zeker weer sterk terug”, beloofde de oefenmeester.


Captain Romario Susana schreef de terugval toe aan een misverstand. “Maar daarnaast liep het plotseling ook mis met de pass bij ons. Maar we gaan sowieso terugkomen. No doubt about that”, aldus de aanvoerder.

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Postgame interviews 28/3/2014

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012