Yelyco weer tegenstander Condor in vrouwen volleybalfinale

 

PLYBYL1SP1

 

Guenevere Overdiep springt hoog op om middels een smash te scoren. Foto R. Derby.

 

Door John Zaalman

PARAMARIBO, 2 april 2014 – Yelyco en Condor zullen voor het derde jaar op rij strijd leveren om de vrouwenvolleybaltitel in Suriname. Tweevoudig titelverdediger Condor zit al sinds na de algemene ronde in de wachtkamer, terwijl Yelyco haar finaleticket dinsdagavond veiligstelde. In de twee halve finaleconfrontatie werd Yellow Birds in een viersetter (25-17, 22-25, 25-18, 25-22) teruggewezen.

PLYBYL3SP

Aanval van Yelyco via Saïdah Loe Sack Sioe. Foto R. Derby

 

Ploegen hielden elkaar aan het begin van de openingsset nog redelijk goed in evenwicht voordat de gezusters Sigourney en Odille Kamé alsook Merville Sno, Keffie Wielingen en Saïdah Loe Sack Sioe voor de punten zorgden. Yelyco claimde de periode na een uitbal van Abygail Winter. Yellow Birds hergroepeerde in de tweede periode en trok de seriestand mede dankzij agressief spel van aanvoerster Guenevere Overdiep gelijk. Goede ondersteuning genoot ze daarbij van Jane Naarden, Kim Karsters en Roanne Breidel.

PLYBYL4SP

Kim Karsters verrast de defensie van Yelyco. Foto R. Derby.

 

De derde periode behoorde Yelyco volledig toe. Yellow Birds had in die niet echt iets in de melk te brokkelen. In de vierde set leek Yellow Birds op een verrassing af te stevenen door van een achterstand terug te komen. De ploeg schoot zichzelf echter in de vinger voordat Sigourney Kamé aan alle illusies van de gele vogels een eind maakte.

 

PLYBYL2SP

Merville Sno neemt via het centrum de verdediging van Yellow Birds onder vuur. Foto R. Derby.

 

De pijlen worden nu gericht op de finale. “We zijn blij dat we van Yellow Birds af zijn, maar focussen ons nu op de finale. Condor heeft best een goed team, maar wij gaan vasthouden aan onze concepten. Belangrijk is dat we alvast een finalewedstrijd van ze beginnen af te pakken. We gaan zaken game voor game bekijken”, aldus Yelyco-coach Dion Brunings. Tegenhanger Victor Lesperans klonk ietwat teleurgesteld. “We hebben op weg naar de competitie en play-off een gedegen voorbereiding gehad. Alles leek op lijn, maar in werkelijkheid is het er niets van geworden voor ons”, bekende de Yellow Birds-oefenmeester. “We hebben niet gedaan wat gedaan moest worden en daarnaast was het enthousiasme bij ons zoek.” Ondanks het sukkelend jaar, bekende Lesperans dat er een paar goede momenten waren. “We hebben teveel fouten gemaakt en dat heeft ons uiteindelijk de das omgedaan.”

 

 

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Yelyco weer tegenstander Condor in vrouwen volleybalfinale

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012